On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Петък, 19/04/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“ Срещу СКАНДАЛНИ решения и практики на ОбС и администрацията в Септември се ОБЯВИХА днес депутат и съветници от „Възраждане“
НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
15:42:25 - 31/07/2015
И последната ДНК експертиза не свърза никого с местопрестъплението, привлякоха като свидетел и кмета на селото
Венцислав Димитров
Появата на мистериозен стек с бира, опакован в найлон, изцапан с предполагаема кръв в близост до дома на основния свидетел на обвинението Мирослав Найденов около времето на престъплението – 22.30 – 23.00 ч. на 5 януари, 2014 г., беше една от централните разисквани теми на днешното заседание на съда по делото за жестокото убийство на 68-годишния Йосиф Узунов в с. Априлци. Тя ще продължи да се изяснява и на следващото съдебно заседание през октомври чрез свидетелски показания на кмета на селото Марин Запрянов. Последният ще отговаря на въпроси, свързани с твърдения на друг свидетел – Димитър Спасов, че след като е взел въпросната „кървава” бира, оставена от тайствен непознат, на другия ден е попитал Запрянов какво да прави с нея. Пак по думите на Спасов, кметът му казал да задържи бирата докато се появи нейният собственик. Нито Димитър Спасов, нито разпитаната Райна Яшарова обаче бяха категорични, че върху найлоновата опаковка на стека са видели кръв, а не неустановена течност с червен цвят. На въпроси на обвинението и защитата на предишното заседание по делото обаче единият от подсъдимите - Венцислав Димитров, уточни, че на излизане, след убийството, отмъкнали от дома на Йосиф Узунов един чувал жито и един празен варел, взели и две-три двулитрови бутилки бира.
Вельо Иванов
Днес страните по делото продължиха да уточняват местонахождението на всеки един от двамата обвиняеми - Венцислав Димитров и Вельо Иванов и свидетелите Димитър Спасов и Мирослав Найденов, в часовете на 5 януари, малко преди убийството. В общи линии се очерта следната картина – в дома на Мирослав Найденов, където по неясни причини живеела майката на децата на Димитър Спасов - Райна Яшарова, а през последните дни преди убийството и самият Спасов, за времето между 20:00 и 22:00 часа влизали и излизали всички главни и второстепенни герои на криминалния трилър. От противоречивите показания на разпитваните обаче така и не стана ясно кога и за колко време Спасов и Найденов са напускали къщата, в която се появил за кратко и Вельо Иванов.
При преразпита на Мирослав Найденов той заяви, че не е напускал дома си въпросната вечер след прибирането си от работа около 20:00 часа. От своя страна Димитър Спасов отрече, че е доносник на полицията, както и че е поискал 4000 лв. от Вельо Иванов при среща между двамата в сградата на МВР в Пазарджик след ареста на обвиняемия. Другият подсъдим Венцислав Димитров отново беше категоричен, че е принуден в полицията да намеси в случая Вельо Иванов. При очната ставка между него и началника на сектор „Криминална полиция” в Пазарджик Атанас Серев той не отстъпи от свидетелските си показания от предишното заседание, че му е оказано физическо въздействие „да натопи Вельо”.
От своя страна Серев отрече какъвто и да е физически контакт с Димитров при разпита му, включително и опосредстван с помощни средства или с бухалка, но потвърди думите на Вельо Иванов от миналото заседание на съда, че докато той е бил в следствения арест му е уредил среща с Димитър Спасов в специално оборудвана стая в сградата на полицията. Намеренията му били да ползва СРС, но впоследствие се отказал да го приложи към делото, защото разговорът между Иванов и Спасов бил от битов характер и записите били унищожени съгласно законоустановения 10-дневен срок. На въпрос на защитата информатор ли е на полицията Димитър Спасов, криминалният шеф се позова на държавната тайна и не даде отговор.
Днес стана ясно също, че направената ДНК експертиза на Димитър Спасов не го свързва с местопрестъплението, защото данните не съвпадат с взетия генетичен материал от прътите, с които е бил пребит Йосиф Узунов. Интересното в случая е, че това се отнася и за двамата обвиняеми – ДНК от тях също липсва върху двата пръта. Все пак експертът ще бъде разпитан в съда на следващото заседание, тъй като отсъстваше от днешното поради ползване на платен годишен отпуск.
Оказа се, че така и не е намерено вещо лице – преводач от цигански език, което да потвърди истинността на изслушани по време на делото СРС-та.
Припомняме, че Венцислав Димитров и Вельо Иванов, и двамата от с. Априлци, са обвинени в убийството на своя съселянин Йосиф Узунов през януари м.г. На двамата е повдигнато обвинение, че на 5 срещу 6 януари 2014 г. в с. Априлци „в съучастие, като съизвършители, са отнели чужди движими вещи парична сума в размер на 400 лв. и 1 бр. газ сигнален пистолет от владението на Йосиф Узунов с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и грабежът е придружен с убийството на Йосиф Узунов, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост – престъпление по чл.199, ал.2, т.2, предл.1 във вр. с чл.198, ал.1 във вр. с чл. 116, ал.1, т.6, предл.3-то и 4-то във вр. с чл.115 от НК”.
КРАТКО ОБОБЩЕНИЕ ДО МОМЕНТА: Венцислав Димитров и Вельо Иванов са арестувани като извършители на жестокото убийство въз основа на показанията на очевидеца Мирослав Найденов и тези на Венцислав Димитров, дадени в досъдебното производство. Вельо Иванов категорично отрича да е участвал в престъплението по какъвто и да е било начин. Венцислав Димитров признава, че се е включил в грабежа, иницииран от Мирослав Найденов и Димитър Спасов, но няма пръст в убийството на Йосиф Узунов. До момента единствено на Мирослав Найденов не е направена ДНК експертиза, данните от тези на другите трима не ги свързват с местопрестъплението.
Прочетена 3391 пъти

Коментари до момента

Няма намерени коментари

Добавяне на коментар

 
 
 
 
символи можете да въведете още

тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg