On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Четвъртък, 28/03/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината

Пълен текст на новината

Категория: Мишена
17:27:38 - 31/10/2017
На провелото се заседание днес по делото на кмета на Семчиново Пламен Темелков срещу ОИК – Септември, адвокатът му Емил Левичаров с думите си пред съда даде да се разбере, че доверителят му не е оневинен по делото в Испания срещу него за участие в организирана престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация. По-късно пред залата Темелков отказа да отговори на въпрос на „Виделина” под каква форма е освободен от ареста, но от и малкото казано от него стана абсолютно ясно, че процесът продължава и обвиненията срещу него не са снети. През последните дни редица централни и някои местни медии съобщиха, че кметът е пуснат от испанските власти под гаранция, като неофициално се спрягаха различни суми.
Преди да продължа нататък, съм длъжен да направя някои уточнения. Нямам нищо против човек от ромски произход да стане кмет на село или град. Важното е да е избран без купени гласове или корпоративен вот и почтено да изпълнява задълженията си. Състоянието на немалко български общини в момента е плачевно в резултат на управлението им от кметове етнически българи, а не роми. Освен това никога не съм смятал, че ромите са основният проблем на България, много по-опасни са избраните с купени ромски гласове управници в страната ни. Категоричен съм и по една друга тема – насъскването на българи срещу роми от някои политици няма да доведе до нищо добро, защото същите тези политици държат същите тези роми в полуграмотно състояние с една единствена цел. И тя е осигуряване на евтини гласове, както и на тема, с която да избягат от истинските проблеми на обществото ни. Две думи и за Пламен Темелков. До сагата с ареста и изпращането му в Испания с още 8 задържани, където да бъдат съдени, „Виделина” писа само за протеста срещу него в дните след избирането му за кмет, както и за съобщението от прокуратурата, че ще бъдат проверени обстойно доходите и имуществото му. Дали такива проверки е имало и какви са резултатите от тях, официално никой не е съобщил до настоящия момент. А минаха 2 години от тогава! Казвам това, за да е ясно, че не съм предубеден относно кмета Темелков. Друг е въпросът дали органите са си свършили работата, но с две ръце подкрепям максимата, че всеки е невинен до доказване на противното.
Но да се върна на причината, заради която започнах да пиша този коментар. А тя е начинът, по който бе тиражирана новината, че Пламен Темелков е извън ареста и се прибира в България, от две май доста близки до управляващите в момента Община Септември. Първата публикация се появи в “Пазарджишка Марица” късно вечерта на 26 октомври, защото вероятно от медията са били убедени, че тази новина ще ощастливи преди лягане много нейни читатели. В PZdnes на 95% същият текст видя бял свят на следващия ден, 27 октомври, около обяд. Ще си спестя имената на авторите на материалите единствено от хигиенни съображения. Освен това ще предоставя на читателите ни целият текст на първата публикация, за да не бъда обвинен във вадене на части от него извън контекста. Ето го:
“Кметът на село Семчиново Пламен Темелков вече не е арестант и все пак ще се върне на бял кон в родината си. От тази вечер той е отново свободен гражданин на Европа, след като испанските съдебни власти го освободиха от ареста, където беше още от началото на лятото. Очаква се Темелков да се завърне обратно в страната през следващата седмица, след като адвокатите му изчистят и последните процесуални формалности около завръщането му. Казусът около кметския пост и това ще има ли или не избори за нов първенец на Семчиново обаче ще се решава тепърва от съда, тъй като е налице прецедент. Най-общо казано – предстои да се доказва дали по независещи от него причини или не, Темелков не е могъл да изпълнява функциите си на кмет през времето, когато беше в ареста”.
От написаното става ясно, че това е авторски материал, източник на информацията не е посочен. По-важното обаче е друго, а то е, че с него се заблуждават читателите. Ще обясня защо: На бял кон се връща някой, който е обявен за невиновен и повдигнатите обвинения срещу него са снети, освен ако от медията не са имали предвид, че Темелков в буквалния смисъл ще си дойде от Испания до Семчиново, яхнал бял кон. Същото важи и за частта от изречението “свободен гражданин на Европа”. Никъде в този материал, както и в близнака му в PZdnes, не се споменава, дори намеква, че Темелков е пуснат под гаранция и процесът срещу него и аверите му продължава. Е, кому е нужна такава полуистина и кого обслужва? Със сигурност не и обществеността! Дали и самият Темелков се нуждае от подобно медийно отразяване на случващото се с него? А именно заради подобни творения доверието на хората към родните медии все повече ще намалява. Нямам представа какви са взаимоотношенията между авторите на тези писания, Пламен Темелков и ръководството на Община Септември. Но каквито и да са, има граници в журналистиката и в човешкото поведение изобщо, които не бива да бъдат прекрачвани. Защото в противен случай се превръщат в писмен еквивалент на фелациото, а да обслужваш по този начин когото и да било, със сигурност не повишава авторитета на пишещия. Но най-лошото е, че в крайна сметка води до заблуда на читателите!
Прочетена 49933 пъти

Коментари до момента

 
Добавил: Sdfghjkl
18:55:19 - 31/10/2017

Тази статия доказва,че автора не е по-различен от тези,които описва,че са подлоги. Просто е въпрос на гледна точка,нека да изкараме някоя кирлива риза и да накараме хората да се замислят и за обратното мнение. Нека ви дам тема за размисъл. Защо да наричаме трагедия,катастрофата между Братаница и Ветрен дол? Трагедия щеше да е,ако тези цигани-камикадзета, бяха се блъснали челно в невинни хора и бяха убили и тях! А сега,просто самоубийци с бмв,без книжки, станаха жертва на собствената си глупост! Ето така изглеждате всички български драскачи,описващи се,катожурналисти

Добавил: Валентин Ненков
19:07:24 - 31/10/2017

До горния, който така си е усукал никнейма, че ще ми е трудно да го възпроизведа: Така можете да говорите по мой адрес само ако ми посочите пример, написан от мен. По втората тема, за катастрофата: Всяка смърт е трагедия, независимо дали починалият е българин, циганин или американец. Няма хора второ качестно. Има хора обаче, които са превърнати във второ качество с целенасочени действия на определени кръгове. За да бъдат използвани за изкупителни жертви при необходимост. Помислете вие върху това, дали 18-годишни роми без книжки ще карат мощни коли, ако органите си бяха на мястото? И дали в циганските махали ще има палати, ако същите тези органи си вършеха работата? И много други въпроси с прости отговори. С последните ви изречения съм съгласен, въпрос е на възпитание в семейството.

Добавил: Бай Брадър
20:18:44 - 31/10/2017

Абе ей мушмуроциии-Стефка Венчева и НенкоФф,омръзнахте ни с вашите простотии бе.И двамата сте продажни душици и работите за кинтИ и не ми се правете ма интересни и “независими”щот нИ сте!!Чикиджия му вика очилатата ?той пък свиркаджиика,абе гола вода сте пазарджишките “джурналя”,добре че ви дават новините на лист написани да има какво да пишете в порнографските си сайтове...ай сега ме изтрии НенкоФ

Добавил: Валентин Ненков
20:29:14 - 31/10/2017

До Бай Брадър: Разбира се, че няма да те изтрия, никого досега не съм изтривал, защото е въпрос на разбирания и почтеност. Разбира се, тук не броя нецензурните коментари. Но твоята гледна точка е добре да се види от повече хора, за да разберат, че прилагането на принципа "всички са маскари" не винаги върши работа. Защото аз соча примери и аргументи, а ти си абсолютно голословен. Дай ми пример за мой материал с подобно звучене и тогава изразявай мнение. И още нещо - няма кой да ми пише материалите, трудно ще се доближи до начина ми на мислене и изразяване. Накрая, докато се опитваме да неглижираме язвите в обществото ни, нещата ще стават все по-зле. Включително и за теб, колкото и да не ти се вярва.

Добавил: milenova
20:33:03 - 31/10/2017

Абе Ненков гей мръсен нали те знам и теб как ни клатеше за мангизи. как не ти плати някои и го почваш. писна ми от такива педали като теб. а това че пишеш срещу колеги е най-жалкото. нали те гледам въртиш едни и същи - рачев, мачев, осмокрачев а за другите дето са в лайна до шията не пишеш нищо. то е ясно и на малките деца че си пристрастен и реваншист!!!! педал брадат такъв

Страница 1 от 5
Първа
Предишна 1 2 3 4 5 Следваща

Добавяне на коментар

 
 
 
 
символи можете да въведете още

тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg