On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Вторник, 21/05/2019     e-mail: videlinabg@abv.bg
Тодор Попов за МОСТА, който „Еко Хидро“ ще ГРАДИ за 1 месец, но с 80 бона ПО-СКЪПО, за размножаването на ЖАБИТЕ и КОМИЧНИТЕ разсъждения на журналист Тодор Попов за МОСТА, който „Еко Хидро“ ще ГРАДИ за 1 месец, но с 80 бона ПО-СКЪПО, за размножаването на ЖАБИТЕ и КОМИЧНИТЕ разсъждения на журналист Тодор Попов за МОСТА, който „Еко Хидро“ ще ГРАДИ за 1 месец, но с 80 бона ПО-СКЪПО, за размножаването на ЖАБИТЕ и КОМИЧНИТЕ разсъждения на журналист Тодор Попов за МОСТА, който „Еко Хидро“ ще ГРАДИ за 1 месец, но с 80 бона ПО-СКЪПО, за размножаването на ЖАБИТЕ и КОМИЧНИТЕ разсъждения на журналист Тодор Попов за МОСТА, който „Еко Хидро“ ще ГРАДИ за 1 месец, но с 80 бона ПО-СКЪПО, за размножаването на ЖАБИТЕ и КОМИЧНИТЕ разсъждения на журналист Тодор Попов за МОСТА, който „Еко Хидро“ ще ГРАДИ за 1 месец, но с 80 бона ПО-СКЪПО, за размножаването на ЖАБИТЕ и КОМИЧНИТЕ разсъждения на журналист Тодор Попов за МОСТА, който „Еко Хидро“ ще ГРАДИ за 1 месец, но с 80 бона ПО-СКЪПО, за размножаването на ЖАБИТЕ и КОМИЧНИТЕ разсъждения на журналист Тодор Попов за МОСТА, който „Еко Хидро“ ще ГРАДИ за 1 месец, но с 80 бона ПО-СКЪПО, за размножаването на ЖАБИТЕ и КОМИЧНИТЕ разсъждения на журналист Тодор Попов за МОСТА, който „Еко Хидро“ ще ГРАДИ за 1 месец, но с 80 бона ПО-СКЪПО, за размножаването на ЖАБИТЕ и КОМИЧНИТЕ разсъждения на журналист
Още за ЖАБЕШКИЯ мост: ОТГОВОРЪТ на Басейнова дирекция и някои СТРАННИ дати и срокове след договора с „Еко Хидро“ Още за ЖАБЕШКИЯ мост: ОТГОВОРЪТ на Басейнова дирекция и някои СТРАННИ дати и срокове след договора с „Еко Хидро“ Още за ЖАБЕШКИЯ мост: ОТГОВОРЪТ на Басейнова дирекция и някои СТРАННИ дати и срокове след договора с „Еко Хидро“ Още за ЖАБЕШКИЯ мост: ОТГОВОРЪТ на Басейнова дирекция и някои СТРАННИ дати и срокове след договора с „Еко Хидро“ Още за ЖАБЕШКИЯ мост: ОТГОВОРЪТ на Басейнова дирекция и някои СТРАННИ дати и срокове след договора с „Еко Хидро“ Още за ЖАБЕШКИЯ мост: ОТГОВОРЪТ на Басейнова дирекция и някои СТРАННИ дати и срокове след договора с „Еко Хидро“ Още за ЖАБЕШКИЯ мост: ОТГОВОРЪТ на Басейнова дирекция и някои СТРАННИ дати и срокове след договора с „Еко Хидро“ Още за ЖАБЕШКИЯ мост: ОТГОВОРЪТ на Басейнова дирекция и някои СТРАННИ дати и срокове след договора с „Еко Хидро“ Още за ЖАБЕШКИЯ мост: ОТГОВОРЪТ на Басейнова дирекция и някои СТРАННИ дати и срокове след договора с „Еко Хидро“

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
21:41:28 - 09/10/2018
Съгласно договора, анексиран през февруари 2018 г., Общината ще похарчи за 4-те години до 3 млн. лв. при първоначално определени 2 млн. лв.
След като стана ясно от публикация във „Виделина“, че срещу Община Септември по съдебен ред се търсят 208 100.05 лева от ДЗЗД „Консорциум Ремонти и възстановяване - Септември“, от второ определение на Окръжен съд се разбира, че същият консорциум, в който са съдружници „ЕКО-ХИДРО-90“ ООД с управител Георги Делчев и „Строителна техника ПЗ“ ЕООД с управител Владимира Бояджийска, са завели дело за още 286 536.72 лева с включен ДДС. И то по същия договор № 117/28.04.2017 г., подписан за възлагане на обществена поръчка с предмет „Ремонт на пътна и улична мрежа на територията на Община Септември“ за срок от 48 месеца или 4 години. Този път двете фирми искат да им се заплати сумата 177 798.38 лева без включен ДДС за подобекти: „Участък от бул. България - от кръстовище с ул. "Средна гора до ЖП надлез", „Кръстовище на бул. България с ул. Средна гора", „Междублоково пространство №2 на бул. България №65“ и „ул. "Петър Берон", както и 60 982.22 лева без включен ДДС за подобект „Улици в с. Лозен, общ. Септември".
От определението на съда се разбира още един интересен момент от сключения между Общината и консорциума договор, а именно, че първоначално той е подписан за сумата от 2 млн. лв. без ДДС в 4-годишния срок или до 500 хил. лв. на година. С подписването на допълнително споразумение №43 от 12.02.2018 г. е уговорено, че съвкупната цена за цялостното извършване общо на всички възлагани СМР и доставка на материали през време на действие на договора, включително цената на извършени работи и разходи за труд, механизация, енергия и други подобни, вече се увеличава на 3 млн. лева без ДДС или не повече от 750 хил. лева за всяка една година от същия период.
Бояджийска и Делчев твърдят, че са изпълнили задълженията си по договора и работата била приета без забележки от представител на Общината, за което се съставил акт за извършени и подлежащи на заплащане видове строително-монтажни работи.
В срока за отговор на исковата молба Община Септември не оспорва иска по основание и размер, напротив - признава го, както и изложените в исковата молба обстоятелства като твърди, че липсата на плащане се дължи единствено на срещаните от Общината финансови затруднения. Поради това възразява против допускането на исканите от консорциума експертизи, които само щели да оскъпят процеса.
Следващото, вече открито съдебно заседание по делото е насрочено за 23 октомври от 10:35 часа. Определението не подлежи на обжалване.
Прочетена 4976 пъти

Коментари до момента

 
Добавил: Разбирач
21:46:43 - 09/10/2018

Е какво като го съдят,то това е постановка.Едната фирма е на братовчедка му-де факто е на Маринчо.Другата фирма е на неговите лични приятели Делчеви.Те парите пак при Маринча отиват.

Добавил: Септември
22:00:16 - 09/10/2018

Трябва да проверят онзи алчен боклук Иван Делчев.Той доста пари открадна от общината заедно с Маринча.

Добавил: Локомотив септем
23:01:38 - 09/10/2018

Кмета онзи ден на сбирката в Добра вода е твърдо обещал пред всички пенсионери на Община Септември, че в близките дни ще даде обстойно интервю и писмени доказателства колко ГОЛЯ КРАДЕЦ е. Щял да пусне и специално - извънредно издание на общинския или по-точно казано неговия личен вестник Локомотив Септември, наричан още Парцалчо и скъпо платен с общински пари. Не можах да видя в статията горе снимки от новия булевард, а Извинете делото за него още не е стартирал.

Добавил: nqkoiiiii
00:05:38 - 10/10/2018

Спокоойно народееее. Всичко ще се нареди като дойде да попее напролет Веско Маринов. За булеварда има доставени теменужки за стотици хиляди, доставени с камили от Япония. Тепърва ще има още дела по ривидни процеси. Трябва да се натрупат пресъдени суми по изпълнителни листове, за да може да се купи чрез съдебен изпълнител и имотът на бишата "Победа" без да се дават реални пари. Ама народът е казъл - "Стръвно дупе - кръв ака!" Де, да видим!

Добавил: Сараньовец
09:13:49 - 10/10/2018

То какво стана-уж разследване срещу Маринчо,белезници,качулки,барети.Той сега си краде повече от преди.

Страница 1 от 2
Първа
Предишна 1 2 Следваща

Добавяне на коментар

 
 
 
 
символи можете да въведете още

тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Анкета 1


За кого ще гласувате на изборите за Европейски парламент на 26 май?
ПАТРИОТИ ЗА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ (НФСБ И СРЕДНА ЕВРОПЕЙСКА КЛАСА)
ПЪТ НА МЛАДИТЕ (НДСВ и НОВОТО ВРЕМЕ)
ПП ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ
Ваня Руменова Григорова – независим кандидат
Партия на ЗЕЛЕНИТЕ
ПП ВОЛТ
Николай Нанков Ненчев – независим кандидат
Венислава Пламенова Атанасова – независим кандидат
ВЪЗХОД
КП Коалиция за България
Десислава Петрова Иванчева – независим кандидат
ПП ГЕРБ
ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ (ДА България и ДСБ)
ПП АТАКА
Минчо Христов Куминев – независим кандидат
ПП ДОСТ
ПП ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ
БСП ЗА БЪЛГАРИЯ
ПП Глас Народен
Движение за права и свободи - ДПС
Движение ЗАЕДНО
БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ
ВОЛЯ – Българските Родолюбци
Движение 21
Христо Симеонов Симеонов – независим кандидат
ПП ДВИЖЕНИЕ ПРЕЗАРЕДИ БЪЛГАРИЯ
Възраждане
Не съм решил още
Няма да гласувам

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg