On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Вторник, 16/04/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик НЕ е нормално съветник да ПОЛУЧАВА месечно 2 000 лв., почти 2 пъти ПОВЕЧЕ от средната заплата за община Пазарджик

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
21:04:53 - 19/06/2019
Фирмата за строителен надзор все още не е определена, дренажна система няма да има, а съдбата на лекоатлетическата писта засега е неясна
15 дни бяха необходими на администрацията на Община Пазарджик, за да отговори на питането ни по ЗДОИ относно предстоящата или може би вече започнала частична реконструкция за над 1.5 млн. лв. на стадион „Г. Бенковски“. От отговора май става ясно, че дренажна система не е предвидена да се изгради, а на въпроса ни за проектната готовност на избраното дружество отговор няма. Остава да се надяваме, че проекти вече са налице и строителите са наясно каква е крайната им цел при предстоящата реконструкция. Интерес буди и фактът, че все още не е избрано и дружеството, което ще осъществява строителния надзор, както и неяснотата към момента за бъдещата съдба на лекоатлетическата писта, която е единствена по рода си в Пазарджик. Останалите ни въпроси са получили отговори в една или друга степен, за което благодарим на компетентните представители на общинска администрация.
Представяме на вашето внимание пълния текст на отговора от Община Пазарджик:
УВАЖАЕМИ Г-Н НЕНКОВ,
Във връзка с подаденото от Вас заявление за достъп до обществена информация Вх. № ЗДОИ-9 от 04.06.2019 г. на Община Пазарджик, Ви уведомяваме:
След завършване на I-ви и II-ри етап от реконструкцията на стадион "Георги Бенковски", седалките в сектор А ще бъдат над 1000.
На футболния терен ще бъде направена поливна система, аериране, подхранване и посявка с многокомпонентно тревно семе.
Модерното строителство на спортни обекти, изисква в завършен вид стадионът да отговаря на всички разпоредби на БФС за провеждане на мачове от Втора лига.
Сроковете, заложени в договора, предполагат първите домакински срещи да се играят в края на годината.
Изпълнителят на обекта, избран след провеждането на обществена поръчка е „Арете Строй“ ЕООД, а изпълнителят на строителния надзор на проекта е в процедура на избор.
Реконструкцията на останалата част от стадиона ще продължи през 2020 година като бъде съобразена с графика на срещите и метеорологичните условия. В зависимост от бъдещия проект за реконструкция на останалата част и интензитета на натовареност на други подобни съоръжения, ще се определи дали и до каква степен ще бъде запазена лекоатлетическата писта.
---
Ето и пълният текст на питането ни до Тодор Попов:
Поради проявения обществен интерес към очертаващата се най-сериозна реконструкция на спортно съоръжение - стадион „Г. Бенковски”, в Пазарджик след 1989 г. на стойност над 1.5 млн. лв. с включено ДДС, чрез „Виделина“ бяха изпратени въпроси към Общината, касаещи ремонта. След внимателно запознаване от наша страна с документацията от проведения конкурс за избор на изпълнител/и на частичната реконструкция на стадион „Г. Бенковски” в Пазарджик, останаха няколко въпроса, за чиито отговори ви моля да ни уведомите.
1. Предвид факта, че вече се подготвя започване на строителните работи, има ли вече одобрени от Общината инвестиционни проекти за двете части от обявената обществена поръчка и могат ли те да бъдат визуализирани за широката спортна общественост? Въпросът не е самоцелен, защото от отговора му зависи каква е проектната готовност на строителя за провеждане на реконструкцията. Съгласно договорите, подписани през първата седмица на месец май, срокът за изработване на тези проекти е 60 дни и изтича през месец юли. Какъв е броят на седалките на новоизградените трибуни?
2. От формулировката на предвидените дейности в единия от договорите се разбира, че ще се извърши „рекултивация на футболния терен”, но без да се изясни понятието “рекултивация”. Конкретният въпрос е дали ще бъде направена дренажна система, без каквато при по-обилен или продължителен валеж игрището става практически неизползваемо? А също и дали новият терен ще се покрие чрез посявка или ще се използват тревни чимове?
3. След изпълнението на двата договора, ще може ли да се счита, че са изпълнени и всички изисквания към стадиона на БФС – необходими помещения и др., за да могат да се играят на него срещите на „Хебър” във Втора лига? Или ще се наложи да се прави по стар български обичай реконструкция на реконструкцията?
4. Съгласно договорите, срокът за изпълнението на строителните работи е по 180 дни за двете части от поръчката. Елементарните изчисления сочат, че дори те да започнат веднага, краят им се очертава за месец декември, а предвид зимните условия след началото на ноември, не е невъзможно и известно забавяне. В този смисъл, кога е реалистично да се смята, че „Хебър” ще играе наистина на собствен терен във Втора лига?
5. Коя е избраната фирма за строителен надзор на обекта/тите?
6. Кога се очертава реконструкция на останалата част от стадиона и дали и при нея ще има изцяло нови трибуни или ще се ползва съществуващите бетонни тераси с нови седалки? Мисли ли се за осветление и каква ще е съдбата на лекоатлетическата писта?
Прочетена 46319 пъти

Коментари до момента

 
Добавил: Гражданин
21:20:32 - 19/06/2019

Пурко трябва да си купува изборите

Добавил: Strahil
23:28:42 - 19/06/2019

Голям отговор е дала дебелата "архитектка,дизайнерка и строителка" само не и ПИАР на общината.Сигурно много го е мислила или просто са й го написали щото я мързи и това да прави.Омръзна ни да знаете от вашите стадиони,Чичови Сашета и Ренетки .Аман ,писна ни да ни информирате за "големите си постижения"-разбрахме че всичко умеете.Тая знае ли езици или само свински и познава шума на парите.Алоуу пиарката я да те чуем и теб .

Добавил: mimito
10:00:58 - 20/06/2019

И, като няма дренаж, футболерите при дъжд ще са като прасета в кочина.

Страница 1 от 1
Първа
Предишна 1 Следваща
Последна

Добавяне на коментар

 
 
 
 
символи можете да въведете още

тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg