On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Вторник, 12/11/2019     e-mail: videlinabg@abv.bg
Още нещо за ФК "Хебър", мераклиите за ШЕФОВЕ и СПОНСОРИ, и за писаното по темата в НЯКОИ медии Още нещо за ФК "Хебър", мераклиите за ШЕФОВЕ и СПОНСОРИ, и за писаното по темата в НЯКОИ медии Още нещо за ФК "Хебър", мераклиите за ШЕФОВЕ и СПОНСОРИ, и за писаното по темата в НЯКОИ медии Още нещо за ФК "Хебър", мераклиите за ШЕФОВЕ и СПОНСОРИ, и за писаното по темата в НЯКОИ медии Още нещо за ФК "Хебър", мераклиите за ШЕФОВЕ и СПОНСОРИ, и за писаното по темата в НЯКОИ медии Още нещо за ФК "Хебър", мераклиите за ШЕФОВЕ и СПОНСОРИ, и за писаното по темата в НЯКОИ медии Още нещо за ФК "Хебър", мераклиите за ШЕФОВЕ и СПОНСОРИ, и за писаното по темата в НЯКОИ медии Още нещо за ФК "Хебър", мераклиите за ШЕФОВЕ и СПОНСОРИ, и за писаното по темата в НЯКОИ медии Още нещо за ФК "Хебър", мераклиите за ШЕФОВЕ и СПОНСОРИ, и за писаното по темата в НЯКОИ медии
Срещу 4 млн. лв. „Еко-Хидро - 90" ще КЪРПИ улиците и пътищата в община Пазарджик и през следващите 2 години Срещу 4 млн. лв. „Еко-Хидро - 90" ще КЪРПИ улиците и пътищата в община Пазарджик и през следващите 2 години Срещу 4 млн. лв. „Еко-Хидро - 90" ще КЪРПИ улиците и пътищата в община Пазарджик и през следващите 2 години Срещу 4 млн. лв. „Еко-Хидро - 90" ще КЪРПИ улиците и пътищата в община Пазарджик и през следващите 2 години Срещу 4 млн. лв. „Еко-Хидро - 90" ще КЪРПИ улиците и пътищата в община Пазарджик и през следващите 2 години Срещу 4 млн. лв. „Еко-Хидро - 90" ще КЪРПИ улиците и пътищата в община Пазарджик и през следващите 2 години Срещу 4 млн. лв. „Еко-Хидро - 90" ще КЪРПИ улиците и пътищата в община Пазарджик и през следващите 2 години Срещу 4 млн. лв. „Еко-Хидро - 90" ще КЪРПИ улиците и пътищата в община Пазарджик и през следващите 2 години Срещу 4 млн. лв. „Еко-Хидро - 90" ще КЪРПИ улиците и пътищата в община Пазарджик и през следващите 2 години

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
11:02:25 - 07/11/2019
Ученици от Начално училище (НУ) „Васил Друмев“ започнаха обучение по китайски език, съобщават от там. Проектът е пилотен за училището, което е първото в пазарджишка област, решило да въведе в извънучебната програма изучаването на китайски език. Преподавател на учениците от 3 и 4 класове е Таня Попова, която е магистър по английска и китайска филология и е една от единиците преподаватели в региона.
В училището през настоящата учебна година са сформирани две групи, като идеята е, поради големия интерес, в бъдеще да бъдат обхванати по-голям брой ученици. „Китайският език е труден, но много интересен. Децата ще го изучават по интерактивен и забавен начин. Това е език на интонацията и на добрата памет и изучаването му е свързано и с начина на мислене“, коментира старта на обучението Таня Попова.
Китайският език е част от сино - тибетското езиково семейство или още така нареченoто тайско езиково семейство и се говори от повече от 1.2 милиарда души по света. Една от най-бързо развиващите се икономики е именно китайската. Това превръща китайският език в един от най-привлекателните езици за изучаване. Факт е, че възможностите и перспективите, които се откриват пред всеки говорещ китайски език, нарастват във времето.
Всяка година интересът към китайския език в България се повишава. Ето защо, адекватно на търсенията на пазара и на обществената необходимост, НУ „Васил Дрмев“ поема мисията да въведе изучаването на езика и в Пазарджик, като по този начин да мотивира учениците да развиват уменията, компетенциите и своя капацитет, се казва още в прессъобщението.
Прочетена 1145 пъти

Коментари до момента

 
Добавил: Николай Иванов
07:07:49 - 08/11/2019

В един български филм се казва:"Той български не знае,ама английски може и да знае"!!!

Добавил: Бате Гойко
07:40:09 - 08/11/2019

В това училище някога ме научиха добре на българско четмо и писмо,а сега китайски преподават.....

Добавил: Гражданин
09:06:24 - 08/11/2019

Много хубаво да се учи в извънкластна дейност китайски език 3 и 4 клас, а след това , какво ще научат за 2години ???Проект??!???Проект за озеленяване на двора , боядисване на оградата, спортна площадка многофункционална НЯМА ЛИ?????Училището е заобиколено от 4 улици и е много прашно , въздуха е много мръсен !Затова Проект няма ли ?????

Добавил: ПРАГМАТИК
11:50:14 - 08/11/2019

Суперлативи за колектива на училището. Едно страхотно начинание, което се надявам да бъде последвано и развито от другите училища в областта. v8u6p

Добавил: Георгиев
16:34:00 - 08/11/2019

Редакцията на "Виделина" да проучи кой ще води часовете по китайски език"

Страница 1 от 2
Първа
Предишна 1 2 Следваща

Добавяне на коментар

 
 
 
 
символи можете да въведете още

тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg