On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Неделя, 19/05/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето
Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия

Пълен текст на новината

Категория: Мишена
14:43:34 - 13/01/2020
За какво му е на Пазарджик областен управител? Този въпрос си задавам не за първи път през годините при различни представители на държавната власт, поставени на това място от различни политически сили. И не мога да си спомня за някаква решаваща намеса от страна на тази институция при появата и разрастването на сериозни проблеми на територията на областта. Добре си спомням обаче друго. Как през 2015 г. тогавашният „губернатор” Трендафил Величков “спаси” Пазарджик и няколко села от наводнения, като по неведоми пътища за една и съща работа в речните корита на Тополница и Луда Яна частната фирма „Еко Хидро – 90” получи близо 10 пъти по-високо възнаграждение от държавното дружество “Напоителни системи”?!? Всички тези „спасителни” дейности излязоха на данъкоплатците около 800 хил. лв. от “Бедствия и аварии”, докато по същото време на немалко места в страната хора наистина бедстваха след наводнения в палатки и каравани. Около година и нещо по-късно пък Община Септември съвсем безпроблемно успя да актува като своя собственост частта от тръбопровода за минерална вода на нейна територия в разрез със съществуващата нормативна уредба. За първия случай „Виделина” писа няколко материала, които бяха видяни от близо 100 хил. души, но реакция от някоя овластена институция така и не последва...
Краят на миналата година за община Пазарджик дойде с поредната актуализация на бюджета, с която за пореден път едно мнозинство оправда сериозен преразход на администрацията. Според съветници обаче в гласуването са участвали поне двама техни колеги, намиращи се в конфликт на интереси. Областният управител Стефан Мирев е този, който трябва да вземе отношение по казуса, за който вече е сезиран, а днес е крайният срок да го стори. До момента обаче тишината от по-малката бяла сграда в Пазарджик е ОГЛУШИТЕЛНА! Ни вопъл, ни стон!
Точно както и по въпроса за разразилата се от началото на годината небивала транспортна криза, засегнала 3 общини от областта и 527 ученика, които не могат да стигнат до учебните си заведения. Става дума за селата Лесичово, Боримечково, Калугерово, Динката, Добровница, Пищигово, Черногорово, Хаджиево, Ковачево, Лозен, Огняново, Синитово, Ивайло, Априлци, Сбор, Юнаците, Звъничево, Братаница, Карабунар. Проблемът за голямата част от децата е ранното тръгване от съответното село – около 6:00 часа и късното прибиране на автобуса от Пазарджик – около 18:00 часа, като това ще принуди децата с часове да чакат в града прибирането си и да отиват прекалено рано за училище. Недомислените промени в областната транспортна схема на практика изолираха едно село от община Лесичово от света, тъй като до него не достига междуселищен автобус. Става въпрос за с. Боримечково, което към момента наброява 560 души, а 55 деца ежедневно трябва да бъдат превозвани до училищата им в Калугерово и Пазарджик. При това проблемът не са единствено учащите, но и невъзможността работещите извън селото да ползват обществен транспорт, както и пълното изолиране на всички останали негови жители. По тази ситуация с транспорта вече 2 седмици МЪЛЧАТ и Община Пазарджик, която е сключила договора с превозвача, и Областна администрация, която има координиращи функции при въвеждането и промените в транспортната схема!?!
Дотук дадохме два примера, касаещи контролните и координиращи функции на областния управител, които обхващат съвсем кратък интервал от време. Ще припомним и един скорошен набързо прекратен конкурс за поредното укрепване на десния бряг на река Марица в района на село Мокрище, където се намира основната вододайна зона на Пазарджик и няколко села от общината. Този опит за избор на изпълнител ще остане като печален пример за това как НЕ трябва да се провеждат обществени поръчки. Защото пропуските, няма да гадаем дали плод на незнание или на нещо друго, бяха толкова много, че описанието им запълваше в правото на отговор на областния управител по повод наша публикация, повече място, отколкото заемаше текстът на „Виделина”!?! За да е шоуто пълно, един от назначените от Стефан Мирев в комисията за избор на изпълнител писмено призна, че е некомпетентен за това място!?! Та така стоят нещата и с организационните качества на Областта, за съжаление...
След всичко горенаписано няма как да не си поставим въпроса: За какво му е на Пазарджик областен управител и изобщо институцията Областна администрация? След като последната на практика е абдикирала от голяма част от основните си задължения! И упорито МЪЛЧИ по жизнено важни за хората в областта проблеми!!!
Валентин НЕНКОВ
Прочетена 65093 пъти

Коментари до момента

 
Добавил: Губернатор
14:54:04 - 13/01/2020

Този човек не е сложен там случайно. Избран е съвсем целенасочено, за да си затваря очите и да пази Тошко Попов.

Добавил: Романтик
15:33:06 - 13/01/2020

Ами да,резонен въпрос, с прост отговор:ненужен е!Да си спомним какви бутафорни личности се изредиха в "малката бяла сграда":с шалчета и кърпички на ревера,с по два Петъка трудов стаж( а за някои дори и първа месторабота),пианисти,кариеристи,партийни хрантутници и за нищо не ставащи люде (с малки изключения, по-скоро сгрешили да заемат този пост). Въртене на трудов стаж,смешна заплата и нищо независещо от тях.....Мъка!

Добавил: ОУУУУУУ
15:46:27 - 13/01/2020

Колко областни управители са в листата на Тодор Попов!Удобно ли е да си ги прибираш под килима?Какво му е и на този?Нали Тошката демонстрира и говори че е богопомазан с приятелството на началника.

Добавил: оуоуоу
16:05:55 - 13/01/2020

Изборите свършиха.След 4 години пак.Между другото и двамата бивши областни са вече съветници и гласуващи за всичко на Попов,На областният защо му е да скача на Тодор Попов!?Да си мълчи да не свърши водата в язовир Тополница.

Добавил: Мнение
17:20:27 - 13/01/2020

Еми ще си мълчи естествено,този женчо.Като му свърши службата какво ще прави.Нали тогава някой като Попов ще трябва да го вземе на топло някъде,като останалите бивши областни.

Страница 1 от 3
Първа
Предишна 1 2 3 Следваща

Добавяне на коментар

 
 
 
 
символи можете да въведете още

тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg