On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Понеделник, 03/06/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето
Вижте ПОИМЕННОТО гласуване на пазарджишките съветници по предложението за НАМАЛЯВАНЕ на ЗАПЛАТИТЕ им от 1984. 50 лв. на 882 лв.!?! Вижте ПОИМЕННОТО гласуване на пазарджишките съветници по предложението за НАМАЛЯВАНЕ на ЗАПЛАТИТЕ им от 1984. 50 лв. на 882 лв.!?! Вижте ПОИМЕННОТО гласуване на пазарджишките съветници по предложението за НАМАЛЯВАНЕ на ЗАПЛАТИТЕ им от 1984. 50 лв. на 882 лв.!?! Вижте ПОИМЕННОТО гласуване на пазарджишките съветници по предложението за НАМАЛЯВАНЕ на ЗАПЛАТИТЕ им от 1984. 50 лв. на 882 лв.!?! Вижте ПОИМЕННОТО гласуване на пазарджишките съветници по предложението за НАМАЛЯВАНЕ на ЗАПЛАТИТЕ им от 1984. 50 лв. на 882 лв.!?! Вижте ПОИМЕННОТО гласуване на пазарджишките съветници по предложението за НАМАЛЯВАНЕ на ЗАПЛАТИТЕ им от 1984. 50 лв. на 882 лв.!?! Вижте ПОИМЕННОТО гласуване на пазарджишките съветници по предложението за НАМАЛЯВАНЕ на ЗАПЛАТИТЕ им от 1984. 50 лв. на 882 лв.!?! Вижте ПОИМЕННОТО гласуване на пазарджишките съветници по предложението за НАМАЛЯВАНЕ на ЗАПЛАТИТЕ им от 1984. 50 лв. на 882 лв.!?! Вижте ПОИМЕННОТО гласуване на пазарджишките съветници по предложението за НАМАЛЯВАНЕ на ЗАПЛАТИТЕ им от 1984. 50 лв. на 882 лв.!?!

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
15:11:13 - 22/01/2020
Отляво надясно: Александър Иванов, Ренета Камберова и Тодор Попов
С решения, приети на заседание днес, 22 януари, Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) образува производства за установяване на конфликт на интереси по отношение на шест лица, заемащи висши публични длъжности по смисъла на чл. 6 ал. 1 ЗПКОНПИ, както следва:
- двамата общински съветници от Общински съвет – Пазарджик Александър Иванов и Ренета Камберова: по сигнал, че са членове на органите за управление и представляващи сдружения /спортни клубове/, които получават пряко финансиране от бюджета на Община Пазарджик, а самите те, като общински съветници, са участвали в заседание на Общинския съвет, на което са приети решения за актуализация на бюджета и одобряване на плащания /субсидии/ за тези спортни клубове, като са гласували „За“ тези решения;
- ректор на Икономически университет – Варна: по сигнал, че е работодател на съпругата си, че и двамата са членове на Академичния съвет и като ръководители на научни звена и съпрузи получават значителни месечни доходи - възнаграждения за заеманите длъжности /ръководители и на катедри и научни звена в университета/;
- заместник-кмет на Община Сливен: по сигнал, че е учредител и председател на фондация, която е партньор на общината по много от реализираните проекти в региона;
- генерален директор на БНР /бивш/: по сигнал, че като такъв е предоставил за ползване на СЕМ лек автомобил, който се поддържа от бюджета на националното радио и по този начин си е осигурил подкрепа от членовете на СЕМ;
- началник на Националната служба за охрана: по сигнал за преназначаване без конкурс на длъжност „началник сектор“ на лице, с което е в близки отношения, както и за извършени други такива преназначавания на по-високи длъжности в службата.
С решение от днес, КПКОНПИ установи конфликт на интереси по отношение на главния архитект на Община Благоевград, поради упражняване на правомощия по служба /издаване на разрешения за строеж/ в свой и в частен интерес /на свързани с него лица/ - нарушения по чл. 58 ЗПКОНПИ. С решението на главния архитект са наложени и две глоби от по 5000 лв.
---
Съгласно ЗПКОНПИ, конфликт на интереси възниква, когато лице, заемащо висша публична длъжност, има частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективно изпълнение на правомощията или задълженията му по служба. След образуване на производството, Комисията изисква и получава необходимата информация и документи и се произнася с мотивирано писмено решение в срок до два месеца който може да бъде удължен еднократно до 30 дни. Решението подлежи на обжалване или протест по реда на АПК, като установяването на конфликт на интереси с влязло в сила такова решение е основание за освобождаване от длъжност, освен когато в Конституцията е предвидено друго. За всяко от лицата, посочени по-горе, конфликт на интереси не е установен с факта на образуване на производството – той се твърди в надлежно подадени сигнали и наличието или липсата му подлежи на установяване по предвидения в закона ред.
Припомняме, че сигналът срещу Иванов и Камберова беше подаден от общинския съветник Благо Солов, който предостави тогава на „Виделина“ следния материал:
„Редно ли е с едната ръка да си гласуваш пари от общинския бюджет, а с другата да ги харчиш?
Изглежда точно това са направили любимите съветници на Тодор Попов, Александър Иванов и Ренета Камберова.
Въпросът не е просто морален, а и в спазването на закона поради наличието на конфликт на интереси. От една страна, Иванов и Камберова са съветници от групата на Тодор Попов и гласуват разпределение на общинските разходи. От друга обаче, същите членуват и в различни дружества и организации, които получават общински пари.
Макар че бяха предупредени по време на гласуването не от друг, а от Благо Солов, в опит колегиално да ги предпази, че ще нарушат закона, като гласуват, те самоуверено натиснаха бутоните „ЗА“ в пленарната зала на Общинския съвет, узаконявайки извършените харчове за милиони от кмета. И въпреки че Попов самоотвержено ги защити на сесията, казвайки, че единият взел само 20, а другият - 30 бона, общинска пара, истината е малко по-различна.
Ренета Камберова едновременно е и съветник, който гласува общинските харчове, а в същото време е и:
1. Участник в управлението и представляващ Юридическо лице с нестопанска цел Сдружение „Пазарджик спортува“, ЕИК: 177223508.
2. Член на Управителния съвет на Юридическо лице с нестопанска цел Сдружение „Футболен клуб Хебър - 1918“, ЕИК: 176884570.
3. Член на Управителния съвет на Юридическо лице с нестопанска цел Сдружение „Спортен клуб по волейбол Хебър-Пазарджик“, ЕИК:176077018.
Подобна е ситуацията и при Александър Иванов. Той едновременно е и съветник, и:
1. Участник в управлението и представляващ Юридическо лице с нестопанска цел Сдружение „Съвет за младежка политика“, ЕИК: 176980686.
2. Член на Управителния съвет на Юридическо лице с нестопанска цел Сдружение „Футболен клуб Хебър - 1918“, ЕИК: 176884570.
3. Член на Управителния съвет на Юридическо лице с нестопанска цел Сдружение „Спортен клуб по волейбол Хебър-Пазарджик“, ЕИК:176077018
Юридическите лица, в които двамата съветници са участници в управляващите органи, са получили огромни финансови субсидии от бюджета на общината. Именно тук е нарушението на закона, защото това е конфликт на интереси, с който общинските съветници са длъжни да се съобразяват, осъществявайки задълженията си. В противен случай изпадат в така наречената „несъвместимост“ и мандатите им като съветници трябва да бъдат прекратени.
Сигналът за възможен конфликт на интереси вече е на бюрото на бившия главен прокурор Цацаров, който пое поста председател на Комисията за конфликт на интереси (КПКОНПИ). В случай, че се потвърди конфликт на интереси, което е много вероятно, тъй като посочените данни са на база на официална информация, публикувана в публичните регистри на съответните държавни институции, Общинската избирателна комисия е длъжна да прекрати мандатите на двамата съветници и на тяхно място да влязат следващите двама в листата на „Новото време“.
Ще се случи ли това? Ако се прилага принципно законът, единственият възможен отговор е „ДА“.
Прочетена 118298 пъти

Коментари до момента

 
Добавил: Гражданин
17:50:25 - 22/01/2020

Екстра.

Добавил: Хипотеза
17:58:05 - 22/01/2020

Да предположим,че се установи конфликт на интереси.Би следвало:

1)Гласуването за одобрение на преразхода да е невалидно.

2)Понеже е изтекъл срокът (31.12.2019) за одобряване на преразхода,следва,че той не е приет и одобрен от Общ.Съвет

3)Идва ревизия от Сметна Палата

4)Прокурор и обвинение

5)Съд и осъдителна присъда

6)ТП гледа разширението на Стадиона от отсрещната сграда с решетките

Купувам пуканки,чам-фъстък,бира,лягам на дивана и гледам сеир!

Добавил: hahaha
19:42:58 - 22/01/2020

какъв е този ЧАМ-фъстък, бе, ретард?

Добавил: Амисега
21:55:59 - 22/01/2020

Ама защо сте толкова лоши, тъкмо човека завъртя пари, издигна си реномето сред 50те ученика и се помисли за голям и сега влезе в калта.

А златната любовница, опс извинете момиче, успя да повдигне нос и взе да усеща, че ще има последствия.

Съсипаха българскта младеж..

Добавил: Мнение
22:58:11 - 22/01/2020

Златното момиче,всъщност се оказа най-банална,класическа златотърсачка.Но ще се окаже,и че е най голямото зло за Пазарджик в момента. С пилешкия и мозък,с прищевките и,с грандоманските супер скъпи идеи за спорта.Що не си остана в София да се реализира ,да я видим.

Страница 1 от 5
Първа
Предишна 1 2 3 4 5 Следваща

Добавяне на коментар

 
 
 
 
символи можете да въведете още

тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg