On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Сряда, 24/02/2021     e-mail: videlinabg@abv.bg
АЕЖ – България ВКЛЮЧИ “Виделина” между 34-те медии, СЪХРАНЯВАЩИ свободата на словото в страната АЕЖ – България ВКЛЮЧИ “Виделина” между 34-те медии, СЪХРАНЯВАЩИ свободата на словото в страната АЕЖ – България ВКЛЮЧИ “Виделина” между 34-те медии, СЪХРАНЯВАЩИ свободата на словото в страната АЕЖ – България ВКЛЮЧИ “Виделина” между 34-те медии, СЪХРАНЯВАЩИ свободата на словото в страната АЕЖ – България ВКЛЮЧИ “Виделина” между 34-те медии, СЪХРАНЯВАЩИ свободата на словото в страната АЕЖ – България ВКЛЮЧИ “Виделина” между 34-те медии, СЪХРАНЯВАЩИ свободата на словото в страната АЕЖ – България ВКЛЮЧИ “Виделина” между 34-те медии, СЪХРАНЯВАЩИ свободата на словото в страната АЕЖ – България ВКЛЮЧИ “Виделина” между 34-те медии, СЪХРАНЯВАЩИ свободата на словото в страната АЕЖ – България ВКЛЮЧИ “Виделина” между 34-те медии, СЪХРАНЯВАЩИ свободата на словото в страната
За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
19:07:42 - 18/02/2021
Снощи в Пазарджик беше обявен поредният Спортист № 1 на общината и в това няма нищо лошо или смущаващо – всеки трябва да получи своето признание за успехите, постигнати от него, защото част от тях остават и обогатяват историята на града ни за поколенията. Това, което най-малкото притесняваше, а по-точно казано би било – отблъскваше, беше лъхащата от сцената и около нея парвенющина. Съчетана с не дотам здрави амбиции “оттук нататък да сме първи във всичко” (по Тодор Попов) и характеризираща се най-вече с абсурдния избор на време да бъде проведена церемонията. Защото едва ли е уместно да парадираш със съмнителен лукс, специални тоалети, префинени водещи, пироефекти в залата, червени килими и т. н., когато около теб пандемията руши бизнеси и поминък и кара хората да се притесняват как ще си платят повишените с една трета до 50% местни данъци и такси, “подарени” им от същия този Тодор Попов и послушна камарила от съветници около него!
А неспазването на никакви епидемиологични изисквания беше просто нагло – насядали един до друг и един зад друг на сантиметри разстояние подбрани гости, стоящи по същия начин на сцената официални лица, почти пълната липса на маски у присъстващите – такава беше картината и тя добре се вижда на приложените снимки от пищното събитие. Елементарната култура изисква да се съобразиш със здравето на другия и да покажеш, че уважаваш държавните институции, които са въвели противоепидемичните мерки, колкото и да си несъгласен с тях. Особено ако си “каймакът” на местната власт…
И още нещо. Не е ли малко противоестествено 3 млн. лв. от годишната спортна субсидия на Общината да се прелапва от два спорта – волейбол и футбол, в представителните професионални отбори на които няма май нито един жител на общината, а всички останали да съществуват с останалите стотина хиляди? И точно тези, останалите, да използваш за прокламиране на спортни успехи в бляскави мероприятия на местно ниво като това снощи. Нещо като да правиш помен с чужда пита…
***************************
Само на малко повече от 2 км по права линия на изток от мястото на голямото светско събитие от снощи, провело се под кметската егида, е другото лице на Пазарджик. И там живеят хора, макар и “бразилци” (пак по Тодор Попов). Повече от година в кв. “Ябълките” е формирано трайно локално сметище, което започва буквално от входа на СУ “Димитър Гачев”. Боклукът на практика е превзел платното на улица "Веслец", която преминава пред училището и продължава десетки метри по посока построените по програма многофамилни къщи и намиращия се след тях ресторант – гордост на един от бившите пазарджишки кметове, защото чрез него се надяваше да ограничи музикалните дейности в тази част на Пазарджик. Нещо, което май не се получи. От “Виделина” посетихме въпросното сметище в дните преди Коледа миналата година. Съдействие от нас потърси Димитър – живеещ със семейството си точно до формиралата се постоянна клоака. Той ни информира, че от година насам са сезирали и продължават да сезират всички институции, за които имат информация, че отговарят за здравеопазването и чистотата – Община Пазарджик, РЗИ, РИОСВ, ОДБХ и т. н. До момента не били получили отговор от нито една от тях и не са видели проверяващи на мястото на сметището.
А работа точно на Община Пазарджик е то да се изчисти и да не се позволи възникването му наново. Работата на останалите, които са контролни органи, пък е да принудят Общината да си свърши работата!
С очите си видяхме, че освен обикновен битов боклук върху уличното платно и прилежащите му площи, които би било пресилено да се нарекат тротоари, са изсипани купчини тор и животински вътрешности, кравешка глава, надушена от куче и каквото още се сетите. Работници с багер и камион от сметопочистващата фирма БРОКС храбро се опитваха пред очите ни да освободят от отпадъците поне уличното пътно платно.
“Сега дори да поизчистят частично, утре сутринта пак ще е същото”, ни уверяваха Димитър и още няколко души, които бяха застанали около нас. По думите им, боклуци тук изхвърлят не само “техни хора”, пристигат и камиони със строителни и други отпадъци и най-необезпокоявано ги изсипват върху асфалта или до него. “Писахме многократно до Общината, ходихме там и занесохме подписка с над сто имена, но резултат няма. Дори преди месец изпратихме клип в сутрешното предаване на национална телевизия, но в Пазарджик никой не обърна внимание”, ни споделиха още живущи в района, които твърдяха, че жилищата им са законни и си плащат местните данъци и такса смет. “Въпреки това продължаваме да живеем насред сметище и децата ровят в боклука, когато ги изпуснем от погледите си”, каза още Димитър и добави, че през летните месеци било още по-страшно заради реалната заплаха от всякакви зарази. След като никой ни няма за хора, потърсихме помощта на медиите, само това ни остава, жалват се потърпевшите и уточняват, че от Общината ги пращали в полицията, а от полицията им казали, че това не е тяхна работа, като все пак ги успокоили, че ако заснемат и им занесат кадри с камиони и каруци, изсипващи отпадъци, щели да установят нарушителите.
Ето, това е другото лице на Пазарджик – грозното, без лустро, червени килими и демонстриращи добро настроение водещи. И за да съществува то, вината е именно на управляващите в голямата бяла сграда. Които пръскат луди пари за зрелища на електората с надеждата да отклонят вниманието му от текущото положение. Вината е и на тези, които са длъжни с всички законови средства да направят така, че подобни язви в Пазарджик и 31-то села около него да не съществуват.
До момента почти два месеца по въпроса не е направено нищо, въпреки усилията на екипа на “Виделина” да върши несвойствена за медиа работа, като координира взаимоотношенията между отговорните институции… Добре е да се знае, че ако от тази клоака, разположена до българско училище, тръгне зараза, то тя няма да се ограничи само в източната част на Пазарджик...
Но нека все пак завършим оптимистично, а именно да си припомним, че надеждата умира последна. И от една страна клоаката ще изчезне благодарение на дейността на отговорните за това, а от друга – няма да ставаме постоянно свидетели на ненавременни лустросани мероприятия, провеждани, за да галят егото на няколко души, които се водят от максимата “След нас и потоп”.
****************
Прочетена 12993 пъти

Коментари до момента

 
Добавил: Пазарджиклия
20:35:59 - 18/02/2021

Къде са контролните органи? Няма ли кой да види тези две противоположни крайности- пир по време на чума и интегриране с боклуци. В Пазарджик ми е Занзибарско като мерки и мръсно, не като европейски град на спорта, а от третия свят.

Добавил: Мале мале
20:54:58 - 18/02/2021

Капачка и любовника много са нагиздени, хубава двоика

Добавил: Смяхххххх
21:01:49 - 18/02/2021

Вижте прехвалената Зона на Здравето.. след най-малкия дъжд и пистата за бягане е наводнена по няколко дни! Големия терен е вечно подгизнал и целият на бабуни, а малкият вече е вълнообразен - има 5-6 вдлъбнати в чисто новото изкуствено тревно покритие и е опасен за използване.

Добавил: Охо бохо
22:11:26 - 18/02/2021

Господин Ненков,

Не е ли възможно този материал да бъде предоставен на някоя от централните медии? Дано го прочетат някои от "отговорните" фактори, прокуратури рзи -та, но не пазарджишките.

Тогава може и да се случи нещо. Едва ли всички ги е страх като местните?

Добавил: Ангелиев
23:17:29 - 18/02/2021

Най-важното беше всички да благодарят на кмета и любимата му, така се култивира култ към личността!

Страница 1 от 10
Първа
Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща

Добавяне на коментар

 
 
 
 
символи можете да въведете още

тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg