On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Сряда, 24/02/2021     e-mail: videlinabg@abv.bg
АЕЖ – България ВКЛЮЧИ “Виделина” между 34-те медии, СЪХРАНЯВАЩИ свободата на словото в страната АЕЖ – България ВКЛЮЧИ “Виделина” между 34-те медии, СЪХРАНЯВАЩИ свободата на словото в страната АЕЖ – България ВКЛЮЧИ “Виделина” между 34-те медии, СЪХРАНЯВАЩИ свободата на словото в страната АЕЖ – България ВКЛЮЧИ “Виделина” между 34-те медии, СЪХРАНЯВАЩИ свободата на словото в страната АЕЖ – България ВКЛЮЧИ “Виделина” между 34-те медии, СЪХРАНЯВАЩИ свободата на словото в страната АЕЖ – България ВКЛЮЧИ “Виделина” между 34-те медии, СЪХРАНЯВАЩИ свободата на словото в страната АЕЖ – България ВКЛЮЧИ “Виделина” между 34-те медии, СЪХРАНЯВАЩИ свободата на словото в страната АЕЖ – България ВКЛЮЧИ “Виделина” между 34-те медии, СЪХРАНЯВАЩИ свободата на словото в страната АЕЖ – България ВКЛЮЧИ “Виделина” между 34-те медии, СЪХРАНЯВАЩИ свободата на словото в страната
За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
18:23:49 - 22/02/2021
„Ние нашите възрастни хора си ги убиваме с ниските пенсии, с липсата на достатъчно грижи за тях и изведнъж в един момент лицемерно се загрижихме за това, че с тях можело да се случи нещо лошо.“
„Да се прилагат масово продукти обаче, които не са минали всички стадии на клиничното им изпитване, е меко казано безотговорно. Никога досега, когато са правени ваксини, не е искано информирано съгласие. Независимо от всички обяснения и увъртания, това е нещо необичайно и би трябвало да бъде тревожно.“
През последната година сме свидетели на доброволно лишаване от свобода на обществата по целия свят. Това заяви в началото на изказването си пред медиите днес доц. Атанас Мангъров, гостувал в Пазарджик в рамките на предизборната кампания на АБВ. По думите му под предлог, че се грижат за нашето здраве управляващите ни лишават от основни свободи и права. Медицински проблем се използва по недопустим начин за решаването на икономически, политически и психологически цели, каза още доц. Мангъров и добави, че това не трябва да продължава и е време да започнем да действаме по нормалния начин, както в други случаи, когато човечеството се е озовавало при подобни пандемии.
Стъпвайки върху първоначалните му думи от „Виделина“ поставихме няколко въпроса на станалия популярен с позицията си по COVID-кризата лекар:
„Виделина“: Как би могло при положение, че в целия свят действат почти еднакви мерки за борба с пандемията, в България да се постъпи по друг начин?
Доц. Мангъров: Би трябвало да живеем свободно. Ако на нас ни се налага, когато отиваме до съседни страни или където и да е другаде, да си правим тестове, ще си правим. Но всеки ден да правим по 13-14 000 теста и всеки, който се окаже положителен, да го затваряме само защото така правели по целия свят… Мисля че това не говори добре за нас, защото просто няма смисъл. Тук никой не се опита да помисли със собствената си глава, да вкара в употреба всичко, което е научил, а се стигаше до едно папагалско повтаряне на всички мерки, които се прилагаха навън. Да не мислите, че нашите хора не са наясно, че когато си карал COVID, няма нужда да се ваксинираш? Те това го знаят много добре, но го повтарят един през друг като папагали, защото така го правят по целия свят. Това е неразумно. Това, че светът се е побъркал, означава ли, че ние също трябва да се побъркваме?
„Виделина“: А защо се стигна до такава параноя и това, което се чуваше в началото за смъртните случаи в Италия и Испания? После се оказа, че ние сме първи по смъртност. А там бяха чувалите с трупове.
Доц. Мангъров: Само това ще кажа, че по продължителност на живот Италия е на четвърто място в света, Испания е на пето място. Ние сме на 78 място. В Италия и в Испания, също така и във Великобритания, Швеция, Германия средната продължителност на живот е някъде 84-85 г. Средната продължителност на живот в нашата страна е около 72 години. Ние нямаме това огромно количество възрастни хора, което го има в тези страни, които се отглеждат в общежития, луксозни, но все пак общежития. Ние нашите възрастни хора си ги убиваме с ниските пенсии, с липсата на достатъчно грижи за тях и изведнъж в един момент лицемерно се загрижихме за това, че с тях можело да се случи нещо лошо. Десетилетия тук на никого не му пукаше, че възрастни живеят със 120 лв. пенсия и изведнъж сега се загрижихме тези хора да не загинат от COVID. Ние 40 години в София не можем да построим една детска болница, сега ни обзе някаква мания да се изживяваме като спасители и изследователи, да спасяваме животи. Като как, като всеки ден хвърляме по няколкостотин хиляди лева за едни тестове, от които реално няма никакъв смисъл. Защото смисъл някой да влезе в болница има само ако той има нужда. А нужда имат само тези, на които трябва да им се дава кислород. Всички останали биха могли да си стоят вкъщи. И оттам вече идва нашата здравна система, която е направена по възможно най-нелепия начин. Тази схема, че парите следвали пациента, е много добра, ако ставаше дума за автосервизи. За болници тя е пагубна. Трябва да има записани колкото се може повече болни, за да се получават тези суми. Тази COVID-криза изкара на показ всички неудачи на нашето здравеопазване, на нашето образование, на цялата ни социална политика.
В края на брифинга в отговор на въпрос от друга медия какво би посъветвал хората за ваксинирането, доц. Мангъров отговори:
Относно ваксините ако някой толкова го е страх и месеци стои скрит и забулен в къщи, най-добре да отиде и да се ваксинира, защото това не е живот. Да не можеш да видиш родителите си, да не можеш да се срещнеш с децата или внуците си… Като ако той реши да го направи, си носи всички рискове. При ваксиниране му се дава едно листче, на което пише „информирано съгласие“. С други думи това е решение, което всеки човек, тръгнал да се ваксинира, трябва да вземе. За съжаление не разбирам тази безумна истерия от сутрин до вечер – ваксини, ваксини, ваксини. Хората стоят на опашки, чакат, бият се, което не е точно така… Имали сме много по-тежки заболявания, за които съществуват ваксини и никога не е имало такова обсебване. Аз никога не съм бил срещу ваксините, сега също не съм. Да се прилагат масово продукти обаче, които не са минали всички стадии на клиничното им изпитване, е меко казано безотговорно. Защото това, което направиха фирмите, още когато се заговори за новите ваксини, беше да поискат да бъдат освободени от всякаква отговорност. Отговорностите бяха прехвърлени върху държавите. От своя страна държавите ги прехвърлиха върху своите граждани, като им казаха, че трябва да подпишат при ваксиниране информирано съгласие. Никога досега, когато са правени ваксини, не е искано информирано съгласие. Независимо от всички обяснения и увъртания, това е нещо необичайно и би трябвало да бъде тревожно.
Прочетена 1304 пъти

Коментари до момента

 
Добавил: Кольо Колев
19:45:00 - 22/02/2021

Много тежко е да чуеш истината.Истината как се преплитат здравеопазване,политика,пари.И как всичко се насочва в само един виновник,както истински ,така и удобен за оправдание .

Добавил: Анализатор
13:02:19 - 23/02/2021

Не разбирам с какъв акъл Петков избра този селски бег,за водач на листата?

Добавил: Kuroko
15:31:39 - 23/02/2021

"ТАРТЮФ

Защо да сте добър при случай тъй злокобен?

Не знайте ли, че аз на всичко съм способен?

Осланяте се вий на скромния ми вид

и мислите ме строг и честен, и открит?

О, външността ми тъй замайва ви главата,

о, аз не съм това, що цял народ ме смята!

Говорят, че съм бил човек почтен и благ,

но всъщност, братко — аз не чиня ни петак."

"Тартюф", Молиер, 1664

Страница 1 от 1
Първа
Предишна 1 Следваща
Последна

Добавяне на коментар

 
 
 
 
символи можете да въведете още

тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg