On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Неделя, 25/09/2022     e-mail: videlinabg@abv.bg

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
16:14:29 - 22/09/2022
В знак на признателност към героизма и саможертвата на всички знайни и незнайни български герои, посветили се на каузата независимостта на България да стане факт, днес бяха поднесени венци и цветя на паметника на загиналите във войните, съобщават от пресцентъра на общинската администрация в Пещера. Преди това в профила си в социалната мрежа кметът на общината Йордан Младенов поздрави всички свои съграждани, като написа:
„Уважаеми приятели, Днес обръщаме поглед 114 години назад във времето, за да си припомним за една от знаковите в българския календар дати – 22 септември 1908 г. Лелеяна от години мечта за независима България, се превръща в реалност. Днес ние живеем в равнопоставена държава. Това е богатство, оставено на нас, което трябва да браним и устояваме ежедневно. Наше задължение е да се опитаме да имаме наша независимост, да имаме желание да я постигнем и да бъдем заедно. Независимостта на България е празник на държавата, а ние сме длъжни да бъдем умни, последователни, горди и радостни като род в свободна Родина. Нека в този ден всеки един от нас преосмисли своята роля в запазването на независимостта, за да имаме силна и благополучна България! Убеден съм, че ще продължим да бъдем успешни и разумни хора, обичащи родното! Да живее свободна и независима България! Честит и благословен празник!“
На тържественото честване по повод Независимостта на България присъстваха зам.-кметовете Елена Рядкова и Гълъбина Карамитрева, Галя Стоянова - секретар на Общината, представители на политически сили, ученици, граждани.Гълъбина Карамитрева припомни паметните събития, определили пътя на България преди 114 години.
„С акта от септември 1908 г. се отхвърлят всякакви ограничения на международния статут на българската държава и в крайна сметка Европа е принудена да признае пълноправното членство на нашата страна в голямото семейство на тогавашните европейски държави. Това е един акт на достойнство на всички българи и на тогавашните държавни ръководители на нашата страна", каза в словото си Карамитрева.
След едноминутно мълчание и сведени чела в знак на признателност прозвуча химнът на РБългария. Венец поднесе Йордан Младенов, последваха го всички присъстващи на паметното място.
Прочетена 384 пъти

Коментари до момента

Няма намерени коментари

Добавяне на коментар

 
 
 
 
символи можете да въведете още

тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg