On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Вторник, 21/03/2023     e-mail: videlinabg@abv.bg
800 000 лв. ще СТРУВА на пазарджиклии ЗАСЕГА новата РОЖБА на Тодор Попов „Градината на света“ 800 000 лв. ще СТРУВА на пазарджиклии ЗАСЕГА новата РОЖБА на Тодор Попов „Градината на света“ 800 000 лв. ще СТРУВА на пазарджиклии ЗАСЕГА новата РОЖБА на Тодор Попов „Градината на света“ 800 000 лв. ще СТРУВА на пазарджиклии ЗАСЕГА новата РОЖБА на Тодор Попов „Градината на света“ 800 000 лв. ще СТРУВА на пазарджиклии ЗАСЕГА новата РОЖБА на Тодор Попов „Градината на света“ 800 000 лв. ще СТРУВА на пазарджиклии ЗАСЕГА новата РОЖБА на Тодор Попов „Градината на света“ 800 000 лв. ще СТРУВА на пазарджиклии ЗАСЕГА новата РОЖБА на Тодор Попов „Градината на света“ 800 000 лв. ще СТРУВА на пазарджиклии ЗАСЕГА новата РОЖБА на Тодор Попов „Градината на света“ 800 000 лв. ще СТРУВА на пазарджиклии ЗАСЕГА новата РОЖБА на Тодор Попов „Градината на света“

Пълен текст на новината

19:13:03 - 18/03/2023
„Виделина“, Валентин Ненков: Защо служебните правителства и президентът, който ги е назначил, непрекъснато говорят, че искат да има редовен кабинет, а на практика като че ли правят обратното? И преди миналите, и преди тези избори?
Кирил Петков: Първо ще дам думата на водача на листата, а след това и аз ще отговоря.
Ивайло Шотев, водач на листата: Навярно на служебните кабинети тази безконтролна власт, която в момента продължава в България, им се услажда. Важно е хората да знаят, че гласуването на всеки един от тях е пътят да има кабинет в България. Това е пътят да ни приемат в Шенген и Еврозоната и той минава през редовно правителство. И това не се харесва на някои. И съответно инструменти и елементи в политиката са активирани точно по време на предизборна кампания.
„Виделина“: Искате да кажете, че президентът се е завъртял на 180 градуса?
Кирил Петков: Това, което се вижда, е, че на него (Бел. ред.: На президента) му харесва да управлява по начина, по който управлява. Как може това да се случи? Като се дискредитират максимално партиите. МРРБ показва, че няма 1/3 от положения асфалт, за което сме много благодарни. Защото е хубаво да се припомня на хората, че 1/3 от асфалта, който трябва да го има, го няма. Опитаха се обаче за нас да измислят, че сме оставили финансова дупка. Аз си мисля, че винаги трябва да оглеждаме какви са икономическите факти и какви са интересите. Всъщност нещо, което ние направихме, се опитват да го припишат като тяхна заслуга. Всъщност как работи корупционният модел в България, това е интересното. През всичките тези години правиш много ниски социални разходи, получава се един излишък в края на всяка година и Министерският съвет с подписа на премиера определя накъде да отидат тези милиарди. Няма по-сладко нещо от това, защото парите се разпределят между няколко фирми, които получават милиони, без да са преминали преди това през бюджета и да се упражнява контрол върху разходването им. Ние сменихме този модел – вдигнахме пенсиите, вдигнахме примерно заплатите на учителите до 125% от средните, вдигнахме възнагражденията на медицинските сестри и лекарите и изведнъж няма пари за излишък. Проблемът при вдигането на пенсиите е, че не можеш да крадеш от тях. И изведнъж тези фирми, които през годините са получавали безотчетните милиони в края на всяка, сега почват да питат къде са им парите. Питат се какви са тези от „Промяната“, които не им дават на тях полагащите им се милиони. И ако ние продължаваме да вдигаме пенсиите и социалните плащания без да се увеличават данъците, това означава дългосрочно, че тези хора никога няма да си получават милионите, на които са свикнали в края на всяка година. И, независимо дали президентът или другите партии, ще видите, че създадените в и около тях лобита ще направят всичко, за да върнат стария модел, генериращ корупция. Спират да повишават социалните плащания и се връщат обратно на излишъците, които се разпределят между когото трябва. Всъщност механизмът на корупцията предопределя тези движения. Защо в момента това се случва в лицето на служебното правителство, не знам точно отговора, може би защото едно време не повярвахме, че администрацията ще се стреми с всички сили и средства да се съхрани.
„Виделина“: А защо голяма част от хората не ви разбраха? Защо гласуват 39% общо?
Кирил Петков: Независимо какви хубави идеи имаш, ти трябват институции. Институциите са медиите. Ние нямаме медии, които са независими или поне са много малко. По свобода на медиите сме най-отзад. Защо? Защото единият начин да пазиш целия този модел е да пречиш нови хора, които нямат огромни средства, да влязат и да направят правилното. Защо не ни разбраха? Точно заради това. В момента като погледнете броя на негативните статии срещу нас – това са 3500 статии на месец. Някой инвестира в 3500 статии на месец срещу нас. Донякъде ги разбираме, защото ако ще загубят няколко милиарда за година, сега е момента да инвестират. Обикновено всеки път когато един от нас излезе по медиите и говори, веднага след това 4-5 човека, представящи се като независими експерти, както и представители на други партии, които поддържат обратната теза. И хората чуват нещо от нас, обикновено факти и цифри, но ако отворите някои от медиите, най-върли поддръжници на статуквото, ще прочетете: провал, разруха, ужас. И всъщност това е единственият начин сега съществуващата система да си опази тези средства. Някои от хората разбират, че това, което се разпределя между няколко субекта, са парите на хората, включително и техните, както и че разпределението им зависи и от тях. И техният брой постепенно ще се увеличава до момента, в който тази цялата днешна система ще спре да работи.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
Прочетена 2475 пъти

Коментари до момента

 
Добавил: Емил Стоянов
19:59:08 - 18/03/2023

Валю, защо не зададе въпроса на тези неадекватници, че цялата власт бе в ръцете им ,а те не смениха един областен директор , освен неедекватния им Областен управител ,който сега се хвали навсякъде че ще гласува за ДПС . Няма как случайници да ни управляват . Водач син на ДС , втория който се е взел на сериозно че ще става кмет баща ДС ,дядо ДС !

Валка, айде по сериозно когато презентираш подобни типове.

Добавил: hehehe
21:05:18 - 18/03/2023

Чакам Вальо да напише, че името на коментиращия по-горе е фалшиво и че само той разкрива ДС принадлежност. Последното е самата истина и браво за което, но с рекламата на ДС отрочета всичко отива зян.

Добавил: Дедо Ширарко
09:13:38 - 19/03/2023

Само не разбрах къде беше тайната им сбирка в ПЗ?

Добавил: hehehe
09:40:12 - 19/03/2023

Имаха 2 сбирки. Една публична с бабите, която богато беше отразена навсякъде и една тайна в GOYA (бившият Хевън), за която мълчат, като партизани, защо ли? Защото това заведение е на човек близък до Тодор Попов и е ясно, че никога нямаше да се събират там, ако зад кулисите не са се прегърнали с пещерския шмекер.

Добавил: Партия Война
10:00:39 - 19/03/2023

В нета се върти информация че след изборите ПП ДБ ще се коалират с ГЕРБ и ДПС за да се пращат бг войници в Украйна

Страница 1 от 3
Първа
Предишна 1 2 3 Следваща

Добавяне на коментар

 
 
 
 
символи можете да въведете още

тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg