On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Четвъртък, 28/03/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
18:50:50 - 15/05/2017
Въпросът на „Виделина” защо за един и същи обем работа частната фирма получава почти 10 пъти повече пари от държавната "Напоителни системи", вече повече от година стои без отговор
Това са шест купчини трошен камък от общо седем, изсипани в коритото на р. Тополница от „Еко хидро - 90" по обекта „Река Тополница - разрушена лява берма и дига, км 14+070 до км 14+350, землище Пазарджик (ДЗС) - изграждане на буни от едра скална маса за отбиване на водно течение и предпазване на брега”. Излиза, че тези седем купчини са въпросните буни, а за тях и продълбочаване на десния ръкав в горепосочения интервал държавата вече брои на фирмата 261 107 лв.?!?
Служебното правителство на Огнян Герджиков е успяло да доизплати на „Еко хидро - 90” остатъкът от 362 645 лв. от извършените от фирмата след директно възлагане от бившия областен управител Трендафил Величков спасителни дейности, свързани с обявеното от него на 26 март 2015 г. бедствено положение за част от територията на Пазарджик и други участъци, попадащи в обсега на общината. Това стана ясно днес при предаването на властта от Златко Митрев на Стефан Мирев след въпрос на „Виделина”. Справка в сайта на ГД ПБЗН, раздел Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, показа, че разплащането е станало на основание протокол от 30 март т.г. на комисията, или 4 дни след проведените парламентарни избори. Ето колко и за какво е платено според въпросния протокол:
- Възстановяване на извършени непредвидени разходи за обект: Участък от лява дига на р. Луда Яна в землището на с. Пищигово от км 8+400 до км 8+600 - 87 077 лв.
- Възстановяване на извършени непредвидени разходи за обект: Участък от лява дига на р. Тополница в землището на гр.Пазарджик от км 1+070 до км 1+350 (до бившето ТКЗС) - 131 107 лв.
- Възстановяване на извършени непредвидени разходи за обект: Участък от лява дига на р. Луда Яна в землището на с. Пищигово от км 9+150 до км 9+250 - 144 461 лв.
Припомняме, че това са около 50% от цялата сума, а първата част беше платена въз основа на протокол на същата комисия от 18.03.2016 г. – 370 000 лв. или за трите обекта общо 732 645 лв.
Припомняме също, че през декември 2015 същата комисия изплати 39 543 лв. на държавното дружество „Напоителни системи” ЕАД – клон Пазарджик, за „Възстановяване на извършени непредвидени разходи за обект: Участък от лява дига на р. Тополница в землището на гр. Пазарджик от км 3+030 до км 3+230 (при плаж „Вионас”)”.
Оттук нататък става интересно, защото според запознати обемът на работа, извършена от държавната фирма е само между два и три пъти по-малък от тази на частната „Еко хидро - 90”. Укрепителните работи, направени от първата са за 200 м от коритото на р. Тополница, а тези на втората фирма – 580 м от коритата на Тополница и Луда Яна. Интересно тогава защо разликата в заплащането е 19 пъти в полза на фирмата на Делчеви?!? Това беше въпрос, задаван от „Виделина” към областния управител Величков в качеството му на председател на Областната комисия за бедствия и аварии, която беше приела количествено-стойностните сметки, на който отговор така и не се получи.
След първото плащане „Виделина” публикува материала: „НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА: За ДВА пъти ПОВЕЧЕ работа частната „Еко – Хидро 90” получава 19 пъти ПОВЕЧЕ ПАРИ от държавната „Напоителни системи” за „спасяването” на Пазарджик от наводнение (СНИМКИ)” с надеждата някоя държавна институция да прояви интерес към цифрите, но това така и не се случи.
Положението остана без промяна и след освобождаването на Трендафил Величков, а с доразплащането на парите от кабинета на Герджиков казусът на практика приключи, май за сметка на данъкоплатците.
Прочетена 370801 пъти


тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg