On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Понеделник, 22/07/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
РЗИ и Община Пазарджик НЕ възразяват ресторант да СЪЩЕСТВУВА в ДВОРА на две УЧИЛИЩА и на 50 м от сградата им?!? РЗИ и Община Пазарджик НЕ възразяват ресторант да СЪЩЕСТВУВА в ДВОРА на две УЧИЛИЩА и на 50 м от сградата им?!? РЗИ и Община Пазарджик НЕ възразяват ресторант да СЪЩЕСТВУВА в ДВОРА на две УЧИЛИЩА и на 50 м от сградата им?!? РЗИ и Община Пазарджик НЕ възразяват ресторант да СЪЩЕСТВУВА в ДВОРА на две УЧИЛИЩА и на 50 м от сградата им?!? РЗИ и Община Пазарджик НЕ възразяват ресторант да СЪЩЕСТВУВА в ДВОРА на две УЧИЛИЩА и на 50 м от сградата им?!? РЗИ и Община Пазарджик НЕ възразяват ресторант да СЪЩЕСТВУВА в ДВОРА на две УЧИЛИЩА и на 50 м от сградата им?!? РЗИ и Община Пазарджик НЕ възразяват ресторант да СЪЩЕСТВУВА в ДВОРА на две УЧИЛИЩА и на 50 м от сградата им?!? РЗИ и Община Пазарджик НЕ възразяват ресторант да СЪЩЕСТВУВА в ДВОРА на две УЧИЛИЩА и на 50 м от сградата им?!? РЗИ и Община Пазарджик НЕ възразяват ресторант да СЪЩЕСТВУВА в ДВОРА на две УЧИЛИЩА и на 50 м от сградата им?!?

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
12:42:24 - 11/11/2023
Прокуратурата да спре да се държи като „спящата красавица“ и да започне да си върши работата
За съжаление бившият кмет не можа да прояви мъжество и достойнство и да се примири със свободния избор на хората.
Той и най-близкото му обкръжение дотолкова страдат по изгубената власт, че са изготвили план, по който да се саботира новоизбраното общинско ръководство с цел да се покаже колко некомпетентен е кметът Куленски и да го принуди да подаде оставка, с което бившият кмет да се върне на бял кон и отново да овладее властта и корупционните схеми.
Две седмици след загубата думите му как „и след изборите трябва да продължим заедно напред и да работим за доброто на общината“ се оказаха обикновено лицемерие.
КАКВО ДА ОЧАКВА КУЛЕНСКИ СЛЕД КАТО ВЛЕЗЕ В ОБЩИНАТА
Администрация или „Има ли пилот в самолета?“
Бившият кмет е привиквал и принуждавал повечето директори на дирекции да подадат оставки и да напуснат заедно с него. Така Куленски ще трябва да работи с една обезглавена администрация. Натиск е оказван и върху главни специалисти и експерти.
Голяма част от тях са се поддали на натиска и са били принудени да подадат оставка, с което оставили администрацията в безпилотно състояние.
Финанси или „Сто патрона ще ти вкарам...
Община Пазарджик е действала като класически пример на финансова пирамида. За да демонстрира благополучие и стабилност тя е трупала нови и нови дългове. Според запознати общата сума на дълговете на Общината към доставчици, строителни фирми, транспорт, работни заплати и осигуровки е почти 100 милиона лева.
Бившият кмет е привиквал и принуждавал фирми и бизнесмени, които имат да получават пари от Общината още другата седмица да издадат фактури за вземанията си и да ги предявят. Целта била вследствие на заявените претенции Общината да се доведе до неплатежоспособност и служителите да не получат пари за Коледа, с което да възникне „спонтанно недоволство“ срещу Куленски и това да се използва за искане на оставката му.
Спорт или „Вземи парите и бягай“
Скоро някои треньори и състезатели във футбола и волейбола ще избягат с мръсна газ от Пазарджик. Причината не е в нежеланието на Куленски да има тези клубове. Напротив, като бивш волейболист и спортен човек той иска да развива всички спортове в общината, но и там има заложени мини. Причината е, че някои треньори и спортисти са получавали освен договорените официални заплати и други неофициални суми на ръка под масата, под форма на огромни „бонуси“ и за тях не са плащани данъци и осигуровки. Ако се окаже че тези бонуси са плащани с крадени пари, придобити по корупционни схеми и отклонени от Общината с цел да се осигури финансов комфорт на двата елитни клуба и техните управителни съвети, Куленски ще е принуден незабавно да спре тази практика. Това ще остави част от елитните треньори и състезатели без бонуси и те просто ще избягат, защото за тях Пазарджик не е нищо повече от банкомат.
Общински съвет или „Империята отвръща на удара“ Сериозни усилия ще се наложи да положи Куленски, за да получи подкрепа в новоизбрания Общински съвет.
Бившият кмет е ходил в партийната централа на ГЕРБ в София, целувал е ръка, падал е на колене и е обещавал, че ако не кмет, то ГЕРБ ще имат поне председател на съвета. Той е поел ангажимент да направи така, че областният председател на ГЕРБ Найден Шопов да бъде председател на Общинския съвет, а в съвета да формира мнозинство, с което да пречи на новия кмет. Целта била да замаже срама от загубата и да спечели отново доверието на Борисов. Именно Найден Шопов е един от хората, които бързо обърнаха палачинката в предишния Общински съвет и гласуваха покорно всичко, което им заповядваше местният феодал. Той беше и един от хората, които заблудиха Бойко Борисов да не издига самостоятелно кандидатура за кмет на Пазарджик от ГЕРБ, а да подкрепи „най-добрия кмет“.
Бившият градоначалник привиква един по един новоизбраните общински съветници в опит да си напазарува мнозинство от съветници и да спъва работата на Петър Куленски. Какво все пак трябва да направи новоизбраният кмет?
КМЕТ или „ГЛАДИАТОР“
Избрахме си нов кмет. Да, ще му трябва известно време, за да се огледа и да започне да прилага плановете си за промяна към по-добро.
Ще се справи ли?
Трябва да се справи!!!
Хиляди му гласувахме доверие и го избрахме с надежда да рестартира този умиращ град.
Нещата, които оттук нататък това младо и умно момче трябва да прави са няколко: да се бори като гладиатор за каузата Пазарджик, да докаже че не е кмет на ръководството на ПП, а обединител на всички пазарджиклии, да си изпълнява обещанията, заради които го избрахме, да не увеличава данъците и да спазва законите. Вярвам, че ще го направи.
А какво да прави с капаните, които му е заложил неговият предшественик?
Една българска поговорка дава мъдър отговор на този въпрос: „Който гроб копае, сам пада в него“.
Време е бившият кмет да се успокои, да осъзнае загубата и да я приеме с достойнство.
Време е да спре някои неща, защото те вредят на здравето му и на способността му да мисли трезво.
Ако беше поне малко джентълмен, точно бившият кмет трябваше да е първият, който да подаде ръка на Куленски и да му помага, за да работи той успешно за хората.
Така би направил човек, който обича хората, а не властта.
Ако беше джентълмен...
Благо СОЛОВ,
Вашият общински съветник
Кратък послеслов.
Прокуратура или „Спящата красавица“.
Няма да е неприлично ако прокуратурата все пак реши да се събуди и да извърши едно задълбочено и обективно разследване.
Така ще измие срама от лицето си и ще докаже на обществото, че не е подчинена на бившия кмет, а е самостоятелен и независим орган, който защитава обществения интерес и приказки за зависимост и подчинение са лишени от съдържание.
От друга страна, ако разследването е наистина обективно, то ще доведе до реални резултати.
Така една малка и симпатична, но добре организирана група от хора, сред които един самопровъзгласил се феодал, един негов заместник, двама директори на дирекции в Общината, двама ръководители на държавни служби, един директор на общинска фирма, една пухкава секретарка и поне една кметска любовница ще се насладят на заслужена почивка в места с хубава гледка.
Някои ще гледат към стадиона в Пазарджик, други към прекрасния сливенски балкан.
Събуди се, спяща красавице!
Прочетена 80404 пъти


тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg