On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ    Неделя, 22/07/2018     e-mail: videlinabg@abv.bg
 
„ПОСЕТИТЕЛИ на определени уеб сайтове генерират ТРАФИК към pzdnes БЕЗ да са НАЯСНО с това”, СОЧИ анализ на сайта „ПОСЕТИТЕЛИ на определени уеб сайтове генерират ТРАФИК към pzdnes БЕЗ да са НАЯСНО с това”, СОЧИ анализ на сайта „ПОСЕТИТЕЛИ на определени уеб сайтове генерират ТРАФИК към pzdnes БЕЗ да са НАЯСНО с това”, СОЧИ анализ на сайта „ПОСЕТИТЕЛИ на определени уеб сайтове генерират ТРАФИК към pzdnes БЕЗ да са НАЯСНО с това”, СОЧИ анализ на сайта „ПОСЕТИТЕЛИ на определени уеб сайтове генерират ТРАФИК към pzdnes БЕЗ да са НАЯСНО с това”, СОЧИ анализ на сайта „ПОСЕТИТЕЛИ на определени уеб сайтове генерират ТРАФИК към pzdnes БЕЗ да са НАЯСНО с това”, СОЧИ анализ на сайта „ПОСЕТИТЕЛИ на определени уеб сайтове генерират ТРАФИК към pzdnes БЕЗ да са НАЯСНО с това”, СОЧИ анализ на сайта „ПОСЕТИТЕЛИ на определени уеб сайтове генерират ТРАФИК към pzdnes БЕЗ да са НАЯСНО с това”, СОЧИ анализ на сайта „ПОСЕТИТЕЛИ на определени уеб сайтове генерират ТРАФИК към pzdnes БЕЗ да са НАЯСНО с това”, СОЧИ анализ на сайта
Защо АТАКИТЕ срещу „Виделина” във Фейсбук се превръщат в ИСТЕРИЯ и ТРЯБВА ли социалната мрежа да става ЦЕНЗОР на АНТИКОРУПЦИОННА журналистика Защо АТАКИТЕ срещу „Виделина” във Фейсбук се превръщат в ИСТЕРИЯ и ТРЯБВА ли социалната мрежа да става ЦЕНЗОР на АНТИКОРУПЦИОННА журналистика Защо АТАКИТЕ срещу „Виделина” във Фейсбук се превръщат в ИСТЕРИЯ и ТРЯБВА ли социалната мрежа да става ЦЕНЗОР на АНТИКОРУПЦИОННА журналистика Защо АТАКИТЕ срещу „Виделина” във Фейсбук се превръщат в ИСТЕРИЯ и ТРЯБВА ли социалната мрежа да става ЦЕНЗОР на АНТИКОРУПЦИОННА журналистика Защо АТАКИТЕ срещу „Виделина” във Фейсбук се превръщат в ИСТЕРИЯ и ТРЯБВА ли социалната мрежа да става ЦЕНЗОР на АНТИКОРУПЦИОННА журналистика Защо АТАКИТЕ срещу „Виделина” във Фейсбук се превръщат в ИСТЕРИЯ и ТРЯБВА ли социалната мрежа да става ЦЕНЗОР на АНТИКОРУПЦИОННА журналистика Защо АТАКИТЕ срещу „Виделина” във Фейсбук се превръщат в ИСТЕРИЯ и ТРЯБВА ли социалната мрежа да става ЦЕНЗОР на АНТИКОРУПЦИОННА журналистика Защо АТАКИТЕ срещу „Виделина” във Фейсбук се превръщат в ИСТЕРИЯ и ТРЯБВА ли социалната мрежа да става ЦЕНЗОР на АНТИКОРУПЦИОННА журналистика Защо АТАКИТЕ срещу „Виделина” във Фейсбук се превръщат в ИСТЕРИЯ и ТРЯБВА ли социалната мрежа да става ЦЕНЗОР на АНТИКОРУПЦИОННА журналистика
За платен достъп до архива въведете код:

Приеми | Закупи
 

Как на две инстанции осъдиха “Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Назад
Напред

Запознайте се с ...

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
21:34:21 - 07/04/2017
Винаги сме смятали, че почтеността е определяща във всяка дейност и бизнес, защото не работиш с хора, на които нямаш доверие. Тя е особено важна за журналистиката, защото именно медиите информират обществеността за случващото се в градовете и селата, общините, областта, страната и света. И трябва да си коректен не само при отразяването на събитията, но и при отчитането на гледаемостта за телевизиите, тиражите и продажбите при хартиените издания и посещаемостта при електронните сайтове. Защото иначе заблуждаваш читателската си аудитория и рекламодателите или с други думи просто лъжеш всички, включително и себе си.
Поставихме броячи на електронния сайт „Виделина” още със създаването му през 2007-ма година, за да могат читатели и рекламодатели, както и политическите формации при избори (и не само), да са наясно с посещаемостта му. Направихме ги невидими за читателите (виждахме ги само ние, за да знаем къде сме) през 2015 г., защото ни омръзна колеги в рекламните си оферти да сочат по-висока посещаемост от нашата, без да дават възможност на никой да провери дали това наистина е така.
До октомври 2015 г. не ползвахме ФБ, за да достигнем до повече читатели, за разлика от останалите сайтове в Пазарджик. Не мина и месец от включването ни в социалната мрежа и бяхме изненадани от претенциозните твърдения на РZdnes.соm, публикувани в средата на ноември, че бил най-четеният новинарски сайт през октомври в областта. В материала на РZdnes.соm тогава се казваше още: „От създаването си в края на февруари до днес РZdnes.com пази лидерската си позиция по отношение на останалите местни електронни издания”. Отговорихме по следния начин: „Отдавна престанахме да си ги мерим с колегите в Пазарджик и областта и единствената ни цел е да поднасяме на читателите си достоверна, обективна, навременна и съобразена с българската граматика информация” и посочихме действителните уникални посещения във VIDELINABG.COM съгласно брояча TYXO, които се оказаха значително повече не само от приписваните ни от РZdnes.com, но и от тези, които даваше на себе си въпросният сайт.
След известно затишие, през юни 2016 г., Pzdnes отново с публикация уведоми читателите си, че били лидери в областта по посещаемост, този път за месец май същата година. Отговорихме по същия начин както предишния път и посочихме реалните ни посещения, които опровергаха написаното от Pzdnes. След това върнахме банера на брояча TYXO под новините на VIDELINABG.COM, за да може всеки, който желае, да се запознае с посещаемостта в него.
Явно обаче за някого в Pzdnes е било от огромно значение да покажат пред неизвестно кого, че са първи и ненадминати, защото в средата на март т.г. забелязах, че и на него е поставен броячът TYXO и той отчита влизания (не повторения и импресии) по правило с между 500 и 2000 на ден повече от тези във VIDELINABG.COM, с малки изключения. И въпросният брояч беше стартиран на 8-ми март, в средата на предизборната кампания! Тъй като съм човек с неособени, да не кажа минимални познания в тази област, реших да разбера дали това отговаря на истината и възложих на специалисти в материята, които с напълно законови средства да направят анализ на този феномен, който за по-малко от 2 години така яко се е откъснал пред всички останали електронни сайтове в Пазарджик. Когато видях резултатите, изпитах емоции, които няма да споделя тук, за да не изляза извън рамките на добрия тон.
Но най-добре всеки сам да се запознае с анализа и да направи изводите за себе си. Особено рекламодателите, включително политическите сили, избрали Pzdnes, за да стигнат до най-много избиратели. И, разбира се, читателите, които му гласуват доверие и се информират от него.
***
АНАЛИЗ НА ПОСЕЩЕНИЯТА НА PZDNES.COM
Произход на посещенията:
Посещенията на уеб сайта се генерират от следните източници:
1. google.bg 17.7%
2. facebook.com 31.9%
3. skyscrapercity.com 22.4%
4. dnevnik.bg 22.07%
Голяма част от генерираните посещения идват от коментари във форуми и големи новинарски сайтове с насочени линкове към определени статии в уеб сайта на pzdnes.com
100% от трафика от социални мрежи е чрез директен клик върху определени заглавия на новини.
Средно посещения на страница:
Източници на трафик:
Предвид посочената информация и анализ от Google, като прескочим вградения брояч на TYXO, реалните посещения на сайта достигат до 2000-2500 дневно главно от публикуваните новини с връзка към тях в социалните мрежи и уеб и коментари с линкове в други големи новинарски уеб сайтове.
Средното време за преглед на една страница е под една минута, т.е. публикациите не биват прочетени, а само се преглеждат набързо. Голяма част от новините, над 37%, биват отваряни и затваряни за под 4 секунди.
Предвид малкото влизания от Google органичният трафик е нисък и без публикации в социалните мрежи и други новинарски уеб сайтове pzdnes би имал посещаемост от около 200 до 500 влизания дневно от търсения на потребителите. Важно е да се отбележи, че определен трафик към сайта идва и от вградени iframe в други уеб сайтове, т.е. посетители на определени уеб сайтове генерират трафик към pzdnes без да са наясно с това. Iframe посетителите от друга страна биват отчитани от системите за статистика като реални посетители на pzdnes.com.
***
Нека всеки сам си направи изводите от написаното в анализа по-горе!
Прочетена 637891 пъти            <<< Назад    


Узаконяване на сондажни кладенци

тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453