On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Сряда, 22/05/2019     e-mail: videlinabg@abv.bg
Тодор Попов за МОСТА, който „Еко Хидро“ ще ГРАДИ за 1 месец, но с 80 бона ПО-СКЪПО, за размножаването на ЖАБИТЕ и КОМИЧНИТЕ разсъждения на журналист Тодор Попов за МОСТА, който „Еко Хидро“ ще ГРАДИ за 1 месец, но с 80 бона ПО-СКЪПО, за размножаването на ЖАБИТЕ и КОМИЧНИТЕ разсъждения на журналист Тодор Попов за МОСТА, който „Еко Хидро“ ще ГРАДИ за 1 месец, но с 80 бона ПО-СКЪПО, за размножаването на ЖАБИТЕ и КОМИЧНИТЕ разсъждения на журналист Тодор Попов за МОСТА, който „Еко Хидро“ ще ГРАДИ за 1 месец, но с 80 бона ПО-СКЪПО, за размножаването на ЖАБИТЕ и КОМИЧНИТЕ разсъждения на журналист Тодор Попов за МОСТА, който „Еко Хидро“ ще ГРАДИ за 1 месец, но с 80 бона ПО-СКЪПО, за размножаването на ЖАБИТЕ и КОМИЧНИТЕ разсъждения на журналист Тодор Попов за МОСТА, който „Еко Хидро“ ще ГРАДИ за 1 месец, но с 80 бона ПО-СКЪПО, за размножаването на ЖАБИТЕ и КОМИЧНИТЕ разсъждения на журналист Тодор Попов за МОСТА, който „Еко Хидро“ ще ГРАДИ за 1 месец, но с 80 бона ПО-СКЪПО, за размножаването на ЖАБИТЕ и КОМИЧНИТЕ разсъждения на журналист Тодор Попов за МОСТА, който „Еко Хидро“ ще ГРАДИ за 1 месец, но с 80 бона ПО-СКЪПО, за размножаването на ЖАБИТЕ и КОМИЧНИТЕ разсъждения на журналист Тодор Попов за МОСТА, който „Еко Хидро“ ще ГРАДИ за 1 месец, но с 80 бона ПО-СКЪПО, за размножаването на ЖАБИТЕ и КОМИЧНИТЕ разсъждения на журналист
Още за ЖАБЕШКИЯ мост: ОТГОВОРЪТ на Басейнова дирекция и някои СТРАННИ дати и срокове след договора с „Еко Хидро“ Още за ЖАБЕШКИЯ мост: ОТГОВОРЪТ на Басейнова дирекция и някои СТРАННИ дати и срокове след договора с „Еко Хидро“ Още за ЖАБЕШКИЯ мост: ОТГОВОРЪТ на Басейнова дирекция и някои СТРАННИ дати и срокове след договора с „Еко Хидро“ Още за ЖАБЕШКИЯ мост: ОТГОВОРЪТ на Басейнова дирекция и някои СТРАННИ дати и срокове след договора с „Еко Хидро“ Още за ЖАБЕШКИЯ мост: ОТГОВОРЪТ на Басейнова дирекция и някои СТРАННИ дати и срокове след договора с „Еко Хидро“ Още за ЖАБЕШКИЯ мост: ОТГОВОРЪТ на Басейнова дирекция и някои СТРАННИ дати и срокове след договора с „Еко Хидро“ Още за ЖАБЕШКИЯ мост: ОТГОВОРЪТ на Басейнова дирекция и някои СТРАННИ дати и срокове след договора с „Еко Хидро“ Още за ЖАБЕШКИЯ мост: ОТГОВОРЪТ на Басейнова дирекция и някои СТРАННИ дати и срокове след договора с „Еко Хидро“ Още за ЖАБЕШКИЯ мост: ОТГОВОРЪТ на Басейнова дирекция и някои СТРАННИ дати и срокове след договора с „Еко Хидро“

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
14:34:12 - 08/08/2018
Седмица след като „Виделина“ публикува материала „КАК ремонтираният за 1 млн. лв. бул. „Ал. Стамболийски“ ЛИШИ от достъп хората с ДВИГАТЕЛНИ проблеми!?!“ от фирмата изпълнител са започнали поредния ремонт на ремонта на булеварда. Този път, надяваме се, целта е той да стане достъпен и за хора с двигателни увреждания. Както обясниха работниците, в момента те свалят скосяванията на тротоарите при пешеходните пътеки с цел да бъдат преодолими за инвалидни колички. Към момента вече са демонтирани стръмните метални рампи на една от пешеходните пътеки, намираща се на кръстовището на булеварда с улиците „Градинарска“ и „Никола Вапцаров“.
Припомняме, че през първия ден на август младото семейство Илия и Зорка Петрови обясни за „Виделина“ какво според тях трябва да се коригира, за да може Илия, който е прикован към инвалидната количка, безпрепятствено да се придвижва от жилището си към центъра на града именно по бул. „Ал. Стамболийски“. Тогава той със съжаление констатира, че след ремонта достъпът за него по булеварда с нищо не се е подобрил. Още на 1-ви октомври м.г., след като видяхме, че при ремонта не се предвижда нормален достъп за хора с двигателни проблеми, написахме жалба до Община Пазарджик с молба да бъдат внесени необходимите корекции, сподели Зорка Петрова. От там ни поискаха да представим решение на ТЕЛК, но въпреки че го направихме, развитие нямаше, добави тя и уточни, че опитите й да получи обратна информация претърпели неуспех. Това ни принуди да поискаме среща с кмета Тодор Попов, на когото подробно обяснихме какви са проблемите за хората с двигателни увреждания. Той обеща, че нещата ще бъдат коригирани, но това така и не се случи, каза още Зорка Петрова.
Всички скосявания на тротоарите на булеварда от двете страни на пешеходните пътеки от една страна са направени по начин, че нито хора с електрическа, нито такива с обикновена инвалидна количка могат да ги ползват, сподели Илия Петров. Те е трябвало в долната си част да бъдат на едно ниво с асфалта, но са оставени няколко сантиметра по-високо, което ги прави непреодолимо препятствие, ако нямам придружител, добави Илия.
Вместо да коригират височината на скосяванията, извършващите ремонта поставиха напълно неизползваеми метални рампи, тъй като те са прекалено стръмни и също така прекалено тясни, което не позволява да бъдат преодоляни под ъгъл, каза още Илия Петров. Той изрази недоумение защо се правят неща, които хем струват пари, хем не вършат работа, при положение, че много по-лесно би било за строителите просто да изравнят височината на ниската част на скосяванията с тази на асфалта. Друг парадокс е, че там, където булевардът се пресича от улици, като „Градинарска“ например, на него има скосявания, макар и негодни за употреба, но на пресечките такива липсват (???), недоумява Илия и се чуди как би могъл да пресече въпросните улици.
Накрая бихме искали да напомним на строителите, че хората с увреждания искрено се надяват започналият ремонт да бъде направен по начин, че да се решат всички проблеми с тяхното придвижване. Това касае не само бул. „Ал. Стамболийски“, но и улиците, които го пресичат.
И тези тротоари подлежат на ремонт, тъй като скосяването им също се оказва прекалено високо за инвалидните колички.
Надяваме се, че ще бъде коригирано и недомислието с липсата на скосявания на пресечките на булеварда.
Прочетена 301408 пъти


тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Анкета 1


За кого ще гласувате на изборите за Европейски парламент на 26 май?
ПАТРИОТИ ЗА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ (НФСБ И СРЕДНА ЕВРОПЕЙСКА КЛАСА)
ПЪТ НА МЛАДИТЕ (НДСВ и НОВОТО ВРЕМЕ)
ПП ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ
Ваня Руменова Григорова – независим кандидат
Партия на ЗЕЛЕНИТЕ
ПП ВОЛТ
Николай Нанков Ненчев – независим кандидат
Венислава Пламенова Атанасова – независим кандидат
ВЪЗХОД
КП Коалиция за България
Десислава Петрова Иванчева – независим кандидат
ПП ГЕРБ
ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ (ДА България и ДСБ)
ПП АТАКА
Минчо Христов Куминев – независим кандидат
ПП ДОСТ
ПП ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ
БСП ЗА БЪЛГАРИЯ
ПП Глас Народен
Движение за права и свободи - ДПС
Движение ЗАЕДНО
БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ
ВОЛЯ – Българските Родолюбци
Движение 21
Христо Симеонов Симеонов – независим кандидат
ПП ДВИЖЕНИЕ ПРЕЗАРЕДИ БЪЛГАРИЯ
Възраждане
Не съм решил още
Няма да гласувам

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg