On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ    Четвъртък, 21/03/2019     e-mail: videlinabg@abv.bg
 
След ПУБЛИКАЦИЯ на „Виделина“: РЕМОНТ на ремонта ЗАПОЧНА на бул. „Ал. Стамболийски“ – ще го правят ДОСТЪПЕН за хора с двигателни проблеми След ПУБЛИКАЦИЯ на „Виделина“: РЕМОНТ на ремонта ЗАПОЧНА на бул. „Ал. Стамболийски“ – ще го правят ДОСТЪПЕН за хора с двигателни проблеми След ПУБЛИКАЦИЯ на „Виделина“: РЕМОНТ на ремонта ЗАПОЧНА на бул. „Ал. Стамболийски“ – ще го правят ДОСТЪПЕН за хора с двигателни проблеми След ПУБЛИКАЦИЯ на „Виделина“: РЕМОНТ на ремонта ЗАПОЧНА на бул. „Ал. Стамболийски“ – ще го правят ДОСТЪПЕН за хора с двигателни проблеми След ПУБЛИКАЦИЯ на „Виделина“: РЕМОНТ на ремонта ЗАПОЧНА на бул. „Ал. Стамболийски“ – ще го правят ДОСТЪПЕН за хора с двигателни проблеми След ПУБЛИКАЦИЯ на „Виделина“: РЕМОНТ на ремонта ЗАПОЧНА на бул. „Ал. Стамболийски“ – ще го правят ДОСТЪПЕН за хора с двигателни проблеми След ПУБЛИКАЦИЯ на „Виделина“: РЕМОНТ на ремонта ЗАПОЧНА на бул. „Ал. Стамболийски“ – ще го правят ДОСТЪПЕН за хора с двигателни проблеми След ПУБЛИКАЦИЯ на „Виделина“: РЕМОНТ на ремонта ЗАПОЧНА на бул. „Ал. Стамболийски“ – ще го правят ДОСТЪПЕН за хора с двигателни проблеми След ПУБЛИКАЦИЯ на „Виделина“: РЕМОНТ на ремонта ЗАПОЧНА на бул. „Ал. Стамболийски“ – ще го правят ДОСТЪПЕН за хора с двигателни проблеми
Защо АТАКИТЕ срещу „Виделина” във Фейсбук се превръщат в ИСТЕРИЯ и ТРЯБВА ли социалната мрежа да става ЦЕНЗОР на АНТИКОРУПЦИОННА журналистика Защо АТАКИТЕ срещу „Виделина” във Фейсбук се превръщат в ИСТЕРИЯ и ТРЯБВА ли социалната мрежа да става ЦЕНЗОР на АНТИКОРУПЦИОННА журналистика Защо АТАКИТЕ срещу „Виделина” във Фейсбук се превръщат в ИСТЕРИЯ и ТРЯБВА ли социалната мрежа да става ЦЕНЗОР на АНТИКОРУПЦИОННА журналистика Защо АТАКИТЕ срещу „Виделина” във Фейсбук се превръщат в ИСТЕРИЯ и ТРЯБВА ли социалната мрежа да става ЦЕНЗОР на АНТИКОРУПЦИОННА журналистика Защо АТАКИТЕ срещу „Виделина” във Фейсбук се превръщат в ИСТЕРИЯ и ТРЯБВА ли социалната мрежа да става ЦЕНЗОР на АНТИКОРУПЦИОННА журналистика Защо АТАКИТЕ срещу „Виделина” във Фейсбук се превръщат в ИСТЕРИЯ и ТРЯБВА ли социалната мрежа да става ЦЕНЗОР на АНТИКОРУПЦИОННА журналистика Защо АТАКИТЕ срещу „Виделина” във Фейсбук се превръщат в ИСТЕРИЯ и ТРЯБВА ли социалната мрежа да става ЦЕНЗОР на АНТИКОРУПЦИОННА журналистика Защо АТАКИТЕ срещу „Виделина” във Фейсбук се превръщат в ИСТЕРИЯ и ТРЯБВА ли социалната мрежа да става ЦЕНЗОР на АНТИКОРУПЦИОННА журналистика Защо АТАКИТЕ срещу „Виделина” във Фейсбук се превръщат в ИСТЕРИЯ и ТРЯБВА ли социалната мрежа да става ЦЕНЗОР на АНТИКОРУПЦИОННА журналистика
За платен достъп до архива въведете код:

Приеми | Закупи
 

Как на две инстанции осъдиха “Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Назад
Напред

Запознайте се с ...

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
14:34:12 - 08/08/2018
Седмица след като „Виделина“ публикува материала „КАК ремонтираният за 1 млн. лв. бул. „Ал. Стамболийски“ ЛИШИ от достъп хората с ДВИГАТЕЛНИ проблеми!?!“ от фирмата изпълнител са започнали поредния ремонт на ремонта на булеварда. Този път, надяваме се, целта е той да стане достъпен и за хора с двигателни увреждания. Както обясниха работниците, в момента те свалят скосяванията на тротоарите при пешеходните пътеки с цел да бъдат преодолими за инвалидни колички. Към момента вече са демонтирани стръмните метални рампи на една от пешеходните пътеки, намираща се на кръстовището на булеварда с улиците „Градинарска“ и „Никола Вапцаров“.
Припомняме, че през първия ден на август младото семейство Илия и Зорка Петрови обясни за „Виделина“ какво според тях трябва да се коригира, за да може Илия, който е прикован към инвалидната количка, безпрепятствено да се придвижва от жилището си към центъра на града именно по бул. „Ал. Стамболийски“. Тогава той със съжаление констатира, че след ремонта достъпът за него по булеварда с нищо не се е подобрил. Още на 1-ви октомври м.г., след като видяхме, че при ремонта не се предвижда нормален достъп за хора с двигателни проблеми, написахме жалба до Община Пазарджик с молба да бъдат внесени необходимите корекции, сподели Зорка Петрова. От там ни поискаха да представим решение на ТЕЛК, но въпреки че го направихме, развитие нямаше, добави тя и уточни, че опитите й да получи обратна информация претърпели неуспех. Това ни принуди да поискаме среща с кмета Тодор Попов, на когото подробно обяснихме какви са проблемите за хората с двигателни увреждания. Той обеща, че нещата ще бъдат коригирани, но това така и не се случи, каза още Зорка Петрова.
Всички скосявания на тротоарите на булеварда от двете страни на пешеходните пътеки от една страна са направени по начин, че нито хора с електрическа, нито такива с обикновена инвалидна количка могат да ги ползват, сподели Илия Петров. Те е трябвало в долната си част да бъдат на едно ниво с асфалта, но са оставени няколко сантиметра по-високо, което ги прави непреодолимо препятствие, ако нямам придружител, добави Илия.
Вместо да коригират височината на скосяванията, извършващите ремонта поставиха напълно неизползваеми метални рампи, тъй като те са прекалено стръмни и също така прекалено тясни, което не позволява да бъдат преодоляни под ъгъл, каза още Илия Петров. Той изрази недоумение защо се правят неща, които хем струват пари, хем не вършат работа, при положение, че много по-лесно би било за строителите просто да изравнят височината на ниската част на скосяванията с тази на асфалта. Друг парадокс е, че там, където булевардът се пресича от улици, като „Градинарска“ например, на него има скосявания, макар и негодни за употреба, но на пресечките такива липсват (???), недоумява Илия и се чуди как би могъл да пресече въпросните улици.
Накрая бихме искали да напомним на строителите, че хората с увреждания искрено се надяват започналият ремонт да бъде направен по начин, че да се решат всички проблеми с тяхното придвижване. Това касае не само бул. „Ал. Стамболийски“, но и улиците, които го пресичат.
И тези тротоари подлежат на ремонт, тъй като скосяването им също се оказва прекалено високо за инвалидните колички.
Надяваме се, че ще бъде коригирано и недомислието с липсата на скосявания на пресечките на булеварда.
Прочетена 266299 пъти            <<< Назад    


Узаконяване на сондажни кладенци

тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453