On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Петък, 29/03/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
19:35:48 - 20/01/2015
Не е ясно обаче дали тази сума решава проблема или ще се търсят още средства за окончателното му финализиране
522 хил. лв. с включен ДДС е окончателната стойност на свършената от „Еко хидро - 90” работа, за да спре по-нататъшното рушене на южния бряг на река Марица в частта й, намираща се непосредствено срещу вливането в нея на р. Тополница, съобщи днес кметът на Пазарджик Тодор Попов. Задачата беше възложена на дружеството от Община Пазарджик в края на ноември 2014 г., а предметът на поръчката гласеше „Направа на просека за отбиване водите на р. Марица – западен участък от км 1+570 до км 1+730”. Договорът между Общината и фирмата на Делчев беше сключен на 25 ноември м.г., а първоначалната стойност на предвидената работа възлизаше на 391 726.78 лв. без ДДС или 470 072.14 лв. с включен данък добавена стойност. Оказва се, че само около 50 хил. лв. над първоначално договорените се е наложило да изразходва „Еко хидро - 90”, за да сложи край на обявеното и удължено малко по-късно с 1 месец частично бедствено положение в община Пазарджик. Сравнението на изграденото в коритото на Марица към 15 януари с това, което вече беше направено в навечерието на Коледните празници показва, че единствено по-близката до Пазарджик буна е достроена и достига до южния бряг на Марица, като опира в здрав участък от него. Това се вижда добре на втората снимка отгоре надолу към настоящия материал. Всичко останало поне видимо не е помръднало за последните двадесетина дни. На най-високо разположената снимка е показан общият вид на защитните съоръжения, а на третата и четвъртата отгоре надолу – почистеният северен ръкав на Марица в проблемния участък.
На въпроси, зададени от „Виделина” малко преди Нова година, от Общината обясниха, че се правят две буни, чиято цел е да намалят чувствително напора на идващите води по коритата на реките Марица и Тополница и по този начин да се спре рушенето на южния бряг. След като се успокояла водата в близост до него, отнесената земна маса щяла да се възстанови по специална технология. Оказва се обаче, че поне към 15 януари последното не е свършено! И, МАЙ, НЯМА ДА БЪДЕ СВЪРШЕНО, ПОНЕ СПОРЕД СПЕЦИАЛИСТ ОТ ДРУЖЕСТВОТО ИЗПЪЛНИТЕЛ, КОЙТО ЗАЯВИ, ЧЕ ТОВА НЕ БИЛО ПРЕДМЕТ НА ДОГОВОРА!
Припомняме, че частичното бедствено положение приключи на 16 януари, а днес кметът Тодор Попов пое ангажимента да се запознае в рамките на няколко дни с извършеното в коритото на Марица, като обеща да покани и желаещите медии. От своя страна на първата си пресконференция преди няколко дни новият областен управител Трендафил Величков беше категоричен, че отблизо ще следи дейността на „Еко хидро - 90” предвид сериозния проблем, възникнал в общината. „Нека изчакаме 16 януари, тогава ще инспектирам на място построените от „Еко - хидро - 90” съоръжения в коритото на р. Марица при вливането в нея на р. Тополница и ще стане ясно как точно те функционират”. Това бе отговорът на Величков на въпрос на „Виделина”, зададен на въпросната пресконференция.
Към този момент все още не е ясно и дали с плащането на последната договорена сума от 522 хил. лв. проблемът с рушенето на брега на Марица ще бъде окончателно решен или предстои и втори етап. И ако такъв все пак има, на каква стойност е планиран и какво точно включва.
Прочетена 78980 пъти


тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg