On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Петък, 29/03/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
Нино Нeнов, Таня Колчакова и Гергана Ичева са НОВИТЕ зам.-кметове на Община Пазарджик, ВИЖТЕ справки за тях Нино Нeнов, Таня Колчакова и Гергана Ичева са НОВИТЕ зам.-кметове на Община Пазарджик, ВИЖТЕ справки за тях Нино Нeнов, Таня Колчакова и Гергана Ичева са НОВИТЕ зам.-кметове на Община Пазарджик, ВИЖТЕ справки за тях Нино Нeнов, Таня Колчакова и Гергана Ичева са НОВИТЕ зам.-кметове на Община Пазарджик, ВИЖТЕ справки за тях Нино Нeнов, Таня Колчакова и Гергана Ичева са НОВИТЕ зам.-кметове на Община Пазарджик, ВИЖТЕ справки за тях Нино Нeнов, Таня Колчакова и Гергана Ичева са НОВИТЕ зам.-кметове на Община Пазарджик, ВИЖТЕ справки за тях Нино Нeнов, Таня Колчакова и Гергана Ичева са НОВИТЕ зам.-кметове на Община Пазарджик, ВИЖТЕ справки за тях Нино Нeнов, Таня Колчакова и Гергана Ичева са НОВИТЕ зам.-кметове на Община Пазарджик, ВИЖТЕ справки за тях Нино Нeнов, Таня Колчакова и Гергана Ичева са НОВИТЕ зам.-кметове на Община Пазарджик, ВИЖТЕ справки за тях

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
14:53:59 - 10/02/2017
„В дадените на концесия общински паркинги в Пазарджик се премахват паркоместата за преференциално паркиране на автомобили на хора с увреждания /инвалиди/. Да благодарим на Общински съвет и Кмета Попов за отношението към хората с трайни увреждания! Щом като кметът чака на нашите пари от паркиране, значи Общината или е много зле финансово, или…”
Това писмо получихме на електронната си поща на 5 февруари, неделя (краят му липсва, защото съдържа обидни и нелицеприятни квалификации), а още на другия ден потърсихме контакт с Общината за потвърждение или отричане на написаното в него и евентуален коментар. Имаме уверенията, че отговор ще ни бъде предоставен най-вероятно днес. Междувременно проверихме дали споделеното от нашия читател отговаря на истината за три от 6-те отдадени под наем паркинга от Община Пазарджик. Оказа се, че наистина е така: за паркинга на Градски пазар е премахната табелката за инвалиди, а маркировката щяла да бъде заличена като се оправи времето (виж снимка 1); за паркинга при БРОКС нещата стоят по същия начин, от там служителят ни уведоми, че от „1-ви януари всички наети паркинги не приемат инвалиди”; малко по-интелигентно е „решен въпросът” за паркинга пред хотел „Тракия” (виж снимка 2) – там двете инвалидни места, намиращи се крайно вдясно просто са изнесени извън него и остават за сметка на Общината. В контекста на последното забелязахме, че са се увеличили местата за инвалиди в „Синя зона” в непосредствена близост до паркинга при Градски пазар, т.е. отново Общината поема пасивите за сметка на отдадения под наем паркинг?!?
Според съветника Евтим Янев, който е и един от авторите по новата Наредба за безопасност на движението, в договорите на 6-те дружества, взели под наем паркингите, е имало клауза, задължаваща ги да запазят места за инвалиди. Пак според него съществуват законови забрани за елиминирането на паркоместата за инвалиди във всички паркинги, независимо чия собственост или от кого се стопанисват. Дали това е така се надяваме да научим от отговора на Община Пазарджик, веднага след като го получим, ще го публикуваме.
Снимка 1
Снимка 2
Прочетена 74521 пъти


тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg