On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Неделя, 02/06/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето
Вижте ПОИМЕННОТО гласуване на пазарджишките съветници по предложението за НАМАЛЯВАНЕ на ЗАПЛАТИТЕ им от 1984. 50 лв. на 882 лв.!?! Вижте ПОИМЕННОТО гласуване на пазарджишките съветници по предложението за НАМАЛЯВАНЕ на ЗАПЛАТИТЕ им от 1984. 50 лв. на 882 лв.!?! Вижте ПОИМЕННОТО гласуване на пазарджишките съветници по предложението за НАМАЛЯВАНЕ на ЗАПЛАТИТЕ им от 1984. 50 лв. на 882 лв.!?! Вижте ПОИМЕННОТО гласуване на пазарджишките съветници по предложението за НАМАЛЯВАНЕ на ЗАПЛАТИТЕ им от 1984. 50 лв. на 882 лв.!?! Вижте ПОИМЕННОТО гласуване на пазарджишките съветници по предложението за НАМАЛЯВАНЕ на ЗАПЛАТИТЕ им от 1984. 50 лв. на 882 лв.!?! Вижте ПОИМЕННОТО гласуване на пазарджишките съветници по предложението за НАМАЛЯВАНЕ на ЗАПЛАТИТЕ им от 1984. 50 лв. на 882 лв.!?! Вижте ПОИМЕННОТО гласуване на пазарджишките съветници по предложението за НАМАЛЯВАНЕ на ЗАПЛАТИТЕ им от 1984. 50 лв. на 882 лв.!?! Вижте ПОИМЕННОТО гласуване на пазарджишките съветници по предложението за НАМАЛЯВАНЕ на ЗАПЛАТИТЕ им от 1984. 50 лв. на 882 лв.!?! Вижте ПОИМЕННОТО гласуване на пазарджишките съветници по предложението за НАМАЛЯВАНЕ на ЗАПЛАТИТЕ им от 1984. 50 лв. на 882 лв.!?!

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
21:34:21 - 07/04/2017
Винаги сме смятали, че почтеността е определяща във всяка дейност и бизнес, защото не работиш с хора, на които нямаш доверие. Тя е особено важна за журналистиката, защото именно медиите информират обществеността за случващото се в градовете и селата, общините, областта, страната и света. И трябва да си коректен не само при отразяването на събитията, но и при отчитането на гледаемостта за телевизиите, тиражите и продажбите при хартиените издания и посещаемостта при електронните сайтове. Защото иначе заблуждаваш читателската си аудитория и рекламодателите или с други думи просто лъжеш всички, включително и себе си.
Поставихме броячи на електронния сайт „Виделина” още със създаването му през 2007-ма година, за да могат читатели и рекламодатели, както и политическите формации при избори (и не само), да са наясно с посещаемостта му. Направихме ги невидими за читателите (виждахме ги само ние, за да знаем къде сме) през 2015 г., защото ни омръзна колеги в рекламните си оферти да сочат по-висока посещаемост от нашата, без да дават възможност на никой да провери дали това наистина е така.
До октомври 2015 г. не ползвахме ФБ, за да достигнем до повече читатели, за разлика от останалите сайтове в Пазарджик. Не мина и месец от включването ни в социалната мрежа и бяхме изненадани от претенциозните твърдения на РZdnes.соm, публикувани в средата на ноември, че бил най-четеният новинарски сайт през октомври в областта. В материала на РZdnes.соm тогава се казваше още: „От създаването си в края на февруари до днес РZdnes.com пази лидерската си позиция по отношение на останалите местни електронни издания”. Отговорихме по следния начин: „Отдавна престанахме да си ги мерим с колегите в Пазарджик и областта и единствената ни цел е да поднасяме на читателите си достоверна, обективна, навременна и съобразена с българската граматика информация” и посочихме действителните уникални посещения във VIDELINABG.COM съгласно брояча TYXO, които се оказаха значително повече не само от приписваните ни от РZdnes.com, но и от тези, които даваше на себе си въпросният сайт.
След известно затишие, през юни 2016 г., Pzdnes отново с публикация уведоми читателите си, че били лидери в областта по посещаемост, този път за месец май същата година. Отговорихме по същия начин както предишния път и посочихме реалните ни посещения, които опровергаха написаното от Pzdnes. След това върнахме банера на брояча TYXO под новините на VIDELINABG.COM, за да може всеки, който желае, да се запознае с посещаемостта в него.
Явно обаче за някого в Pzdnes е било от огромно значение да покажат пред неизвестно кого, че са първи и ненадминати, защото в средата на март т.г. забелязах, че и на него е поставен броячът TYXO и той отчита влизания (не повторения и импресии) по правило с между 500 и 2000 на ден повече от тези във VIDELINABG.COM, с малки изключения. И въпросният брояч беше стартиран на 8-ми март, в средата на предизборната кампания! Тъй като съм човек с неособени, да не кажа минимални познания в тази област, реших да разбера дали това отговаря на истината и възложих на специалисти в материята, които с напълно законови средства да направят анализ на този феномен, който за по-малко от 2 години така яко се е откъснал пред всички останали електронни сайтове в Пазарджик. Когато видях резултатите, изпитах емоции, които няма да споделя тук, за да не изляза извън рамките на добрия тон.
Но най-добре всеки сам да се запознае с анализа и да направи изводите за себе си. Особено рекламодателите, включително политическите сили, избрали Pzdnes, за да стигнат до най-много избиратели. И, разбира се, читателите, които му гласуват доверие и се информират от него.
***
АНАЛИЗ НА ПОСЕЩЕНИЯТА НА PZDNES.COM
Произход на посещенията:
Посещенията на уеб сайта се генерират от следните източници:
1. google.bg 17.7%
2. facebook.com 31.9%
3. skyscrapercity.com 22.4%
4. dnevnik.bg 22.07%
Голяма част от генерираните посещения идват от коментари във форуми и големи новинарски сайтове с насочени линкове към определени статии в уеб сайта на pzdnes.com
100% от трафика от социални мрежи е чрез директен клик върху определени заглавия на новини.
Средно посещения на страница:
Източници на трафик:
Предвид посочената информация и анализ от Google, като прескочим вградения брояч на TYXO, реалните посещения на сайта достигат до 2000-2500 дневно главно от публикуваните новини с връзка към тях в социалните мрежи и уеб и коментари с линкове в други големи новинарски уеб сайтове.
Средното време за преглед на една страница е под една минута, т.е. публикациите не биват прочетени, а само се преглеждат набързо. Голяма част от новините, над 37%, биват отваряни и затваряни за под 4 секунди.
Предвид малкото влизания от Google органичният трафик е нисък и без публикации в социалните мрежи и други новинарски уеб сайтове pzdnes би имал посещаемост от около 200 до 500 влизания дневно от търсения на потребителите. Важно е да се отбележи, че определен трафик към сайта идва и от вградени iframe в други уеб сайтове, т.е. посетители на определени уеб сайтове генерират трафик към pzdnes без да са наясно с това. Iframe посетителите от друга страна биват отчитани от системите за статистика като реални посетители на pzdnes.com.
***
Нека всеки сам си направи изводите от написаното в анализа по-горе!
Прочетена 895831 пъти


тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg