On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Неделя, 09/08/2020     e-mail: videlinabg@abv.bg
За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
16:23:47 - 09/04/2019
„Какво да направим? Има си проектче, има си договорче, информираш се и гледаш… Има си участници, всеки си е дал офертата, има си комисия, която е избрала този, който е с най-добра оферта.“
В центъра Тодор Попов, вдясно от него Ива Забуртова - началник на кабинета на кмета, Петър Петров - зам.-кмет, Румен Кожухаров - секретар на Общината, Георги Гайдаров - главен финансист на Общината.
„Виделина“, Валентин Ненков: Понеже стана дума за моста, на който „Еко Хидро - 90“ спечели изграждането му с оферта, че ще го направи за един месец, както и че ще изготви технически проект за два дни??? Мисълта ми е този един месец от кога започва да тече, изтекъл ли е вече и ако мостът не бъде построен в договорения един месец, а за нормалния срок от 4 – 5 месеца, каква ще бъде максималната санкция за „Еко Хидро - 90“? И дали тази санкция ще надхвърли близо 100-те хил. лв., с които е по-висока офертата на фирмата на Делчев от тази на нейния конкурент?
Тодор Попов: Проектчето с решение на РИОСВ се спря за 3 месеца, защото сега жабките ще се оплождат (смях и шум в залата). И аз реагирах така по същия начин, когато ме уведомиха, но се оказа че сексът на жабките е по-важен от моста.
„Виделина“: Това обаче не променя срока на изграждането на моста, с който единствено е спечелена поръчката пред останалите участвали в конкурса.
Тодор Попов: То се спира, иначе срокът си е, да, остава си същият.
„Виделина“: Вторият ми въпрос беше каква санкция е предвидена в договора, в случай че единият месец бъде просрочен?
Тодор Попов: Можеш да се информираш какви са санкциите от сайта на Общината.
„Виделина“: Аз доколкото пресметнах, максималната санкция е около 35 хил. лв., а разликата в офертите между „Еко Хидро - 90“ и следващия участник е около 80 хил. лв., т.е „Еко Хидро - 90“ при всички случаи ще работи значително по-скъпо от офертата на другия кандидат. Дори да не изпълни клаузата, благодарение на която е спечелило обществената поръчка.
Румен Кожухаров, секретар на Общината и председател на комисията: Двете цени нямат нищо общо. Тя е регламенитрана по договор, тя няма отношение към…
„Виделина“: Как да нямат нищо общо. Слагате в изискванията за изпълнение на обществената поръчка: срок за изпълнение на мост, който е дълъг 108 метра и широк 6 метра. Според специалисти този мост не може да бъде изграден за по-малко от 6 месеца. „Еко Хидро - 90“ обаче записва в офертата си, че ще го направи за един месец, като преди това подготви техническия проект за два дни и печели поръчката.
Тодор Попов: Г-н Ненков, ами защо не участвахте със срок 20 дена?
„Виделина“: Защото не обичам да лъжа.
Тодор Попов: Какво да направим? Сега, има си проектче, има си договорче, информираш се и гледаш.
Румен Кожухаров: Г-н Ненков, няма вариант в който да бъде коментирано това, което изпълнителят предлага. В Закона за обществените поръчки няма въобще никаква опция…
„Виделина“: Но нали вие сте комисия, която избира изпълнителя и именно вие сте тези, които трябва да прецените доколко е изпълнимо предлаганото от участниците.
Тодор Попов: Информирай се повече, г-н Ненков, тук не сме училище да се учим. Има си процедура, качена ти е процедурката, ти си талантлив, ровиш се, гледаш и смяташ.
„Виделина“: Но това е нецелесъобразно и в ущърб на Общината.
Тодор Попов: Ама то това си е твоя работа. Какво му е на нецелесъобразното. Има си участници, всеки си е дал офертата, има си комисия, която е избрала този, който е с най-добра оферта.
„Виделина“: Дали по този начин ще изберете изпълнител, който е казал, че ще ремонтира апартамента ви за три дни, но е дал значително по-висока цена, след като сами съзнавате, че срокът е нереален.
Румен Кожухаров: Процедурата беше обжалвана, мина през ВАС, решението на ВАС потвърди решението на комисията и решението на кмета.
„Виделина“: Това не е оправдание… Съдът се е произнесъл по законосъобразност, не по целесъобразност.
Тодор Попов: Е, какво не е оправдание, минало е през съд, какво да направим сега ние. Много ме кефиш с твоето черногледство.
„Виделина“: Все си мисля, че това, което сега се струва смешно за доста хора тук, утре няма да им е смешно.
Тодор Попов: Мислиш ли. Твоите комични разсъждения ще останат смешни завинаги.
Накрая Тодор Попов заключи: Стига с този трагизъм. Идва Великден, да се настроим малко по-веселко, да се настроим позитивничко. Градът ни се развива успешно, на фона на всички наши градове, с които ние можем да се съизмеряваме. Всичко се развива така, както трябва. Поне тук при нас. За другите неща да си носи отговорност този, който управлява системите. В живота е така.
Прочетена 75671 пъти


тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg