On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Събота, 06/06/2020     e-mail: videlinabg@abv.bg
За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ За ОТКАЗА на Попов да подава информация на "Виделина", за ПРИДВОРНИТЕ медии ИЛИ още веднъж за Пазарджишките АБСУРДИ
В поредно писмо до Попов ПОТЪРПЕВШИТЕ от планираното второ „Лимонче“ НАСТОЯВАТ за ОТМЯНА на решението за поставянето му В поредно писмо до Попов ПОТЪРПЕВШИТЕ от планираното второ „Лимонче“ НАСТОЯВАТ за ОТМЯНА на решението за поставянето му В поредно писмо до Попов ПОТЪРПЕВШИТЕ от планираното второ „Лимонче“ НАСТОЯВАТ за ОТМЯНА на решението за поставянето му В поредно писмо до Попов ПОТЪРПЕВШИТЕ от планираното второ „Лимонче“ НАСТОЯВАТ за ОТМЯНА на решението за поставянето му В поредно писмо до Попов ПОТЪРПЕВШИТЕ от планираното второ „Лимонче“ НАСТОЯВАТ за ОТМЯНА на решението за поставянето му В поредно писмо до Попов ПОТЪРПЕВШИТЕ от планираното второ „Лимонче“ НАСТОЯВАТ за ОТМЯНА на решението за поставянето му В поредно писмо до Попов ПОТЪРПЕВШИТЕ от планираното второ „Лимонче“ НАСТОЯВАТ за ОТМЯНА на решението за поставянето му В поредно писмо до Попов ПОТЪРПЕВШИТЕ от планираното второ „Лимонче“ НАСТОЯВАТ за ОТМЯНА на решението за поставянето му В поредно писмо до Попов ПОТЪРПЕВШИТЕ от планираното второ „Лимонче“ НАСТОЯВАТ за ОТМЯНА на решението за поставянето му

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
14:58:47 - 03/06/2019
През последния месец много се говори за предстоящата частична реконструкция на стадион „Г. Бенковски” в Пазарджик на стойност 1.3 млн. лв. без ДДС, като 800 хил. от тях са предоставени от правителството. Изиграването на последната среща за сезона на „Хебър“ в Брацигово пък показва, че стартът на строителните работи е съвсем наблизо. Във връзка с това на редакционната ни поща постъпиха няколко питания към инвеститора Община Пазарджик, на които ние не можем да дадем отговори, без да ги получим от общинска администрация. Поради това подготвихме запитване по Закона за достъп до обществена информация към кмета Тодор Попов и го изпратихме на неговото внимание. Уверяваме читателите си, че при получаване на отговор, те ще бъдат незабавно информирани.
Ето и пълният текст на питането ни до Тодор Попов:
Поради проявения обществен интерес към очертаващата се най-сериозна реконструкция на спортно съоръжение - стадион „Г. Бенковски”, в Пазарджик след 1989 г. на стойност над 1.5 млн. лв. с включено ДДС, чрез „Виделина“ бяха изпратени въпроси към Общината, касаещи ремонта. След внимателно запознаване от наша страна с документацията от проведения конкурс за избор на изпълнител/и на частичната реконструкция на стадион „Г. Бенковски” в Пазарджик, останаха няколко въпроса, за чиито отговори ви моля да ни уведомите.
1. Предвид факта, че вече се подготвя започване на строителните работи, има ли вече одобрени от Общината инвестиционни проекти за двете части от обявената обществена поръчка и могат ли те да бъдат визуализирани за широката спортна общественост? Въпросът не е самоцелен, защото от отговора му зависи каква е проектната готовност на строителя за провеждане на реконструкцията. Съгласно договорите, подписани през първата седмица на месец май, срокът за изработване на тези проекти е 60 дни и изтича през месец юли. Какъв е броят на седалките на новоизградените трибуни?
2. От формулировката на предвидените дейности в единия от договорите се разбира, че ще се извърши „рекултивация на футболния терен”, но без да се изясни понятието “рекултивация”. Конкретният въпрос е дали ще бъде направена дренажна система, без каквато при по-обилен или продължителен валеж игрището става практически неизползваемо? А също и дали новият терен ще се покрие чрез посявка или ще се използват тревни чимове?
3. След изпълнението на двата договора, ще може ли да се счита, че са изпълнени и всички изисквания към стадиона на БФС – необходими помещения и др., за да могат да се играят на него срещите на „Хебър” във Втора лига? Или ще се наложи да се прави по стар български обичай реконструкция на реконструкцията?
4. Съгласно договорите, срокът за изпълнението на строителните работи е по 180 дни за двете части от поръчката. Елементарните изчисления сочат, че дори те да започнат веднага, краят им се очертава за месец декември, а предвид зимните условия след началото на ноември, не е невъзможно и известно забавяне. В този смисъл, кога е реалистично да се смята, че „Хебър” ще играе наистина на собствен терен във Втора лига?
5. Коя е избраната фирма за строителен надзор на обекта/тите?
6. Кога се очертава реконструкция на останалата част от стадиона и дали и при нея ще има изцяло нови трибуни или ще се ползва съществуващите бетонни тераси с нови седалки? Мисли ли се за осветление и каква ще е съдбата на лекоатлетическата писта?
Прочетена 19079 пъти


тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg