On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Вторник, 21/03/2023     e-mail: videlinabg@abv.bg
800 000 лв. ще СТРУВА на пазарджиклии ЗАСЕГА новата РОЖБА на Тодор Попов „Градината на света“ 800 000 лв. ще СТРУВА на пазарджиклии ЗАСЕГА новата РОЖБА на Тодор Попов „Градината на света“ 800 000 лв. ще СТРУВА на пазарджиклии ЗАСЕГА новата РОЖБА на Тодор Попов „Градината на света“ 800 000 лв. ще СТРУВА на пазарджиклии ЗАСЕГА новата РОЖБА на Тодор Попов „Градината на света“ 800 000 лв. ще СТРУВА на пазарджиклии ЗАСЕГА новата РОЖБА на Тодор Попов „Градината на света“ 800 000 лв. ще СТРУВА на пазарджиклии ЗАСЕГА новата РОЖБА на Тодор Попов „Градината на света“ 800 000 лв. ще СТРУВА на пазарджиклии ЗАСЕГА новата РОЖБА на Тодор Попов „Градината на света“ 800 000 лв. ще СТРУВА на пазарджиклии ЗАСЕГА новата РОЖБА на Тодор Попов „Градината на света“ 800 000 лв. ще СТРУВА на пазарджиклии ЗАСЕГА новата РОЖБА на Тодор Попов „Градината на света“

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
12:52:01 - 20/02/2023
Добилата вече популярност сред пазарджиклии „Градина на света“ – поредната слабост на кмета Тодор Попов си има вече и цена на изграждане. Засега тя е 800 000 лв. от данъците на жителите на общината. Това става ясно от публикувания дневен ред на предстоящото заседание на ОбС – Пазарджик, което ще се състои на 23 февруари, четвъртък, а точката е първа с название: „Поименен списък на разходите за инвестиции през 2023 година“. Идеята на Попов е в източната част на парк-остров „Свобода“ – срещу езерото през пътя за „Елхим Искра“ на мястото масово изсечени стотина здрави дървета на възраст от под 1 до над 100 г. да се появи градина, в която ще се заседят растения от различни държави от целия свят. Попов дори посети папата, за да му разкаже за замисъла си, но едва ли е споменал за изсечените здрави дървета.
Ето какво каза кметът пред съветниците на последното им заседание в края на миналата година:
„…Не случайно бяха другия наш проект, пак ще сме №1 в Европа, айде за света не знам. Ще дойдат над 30 държави, затова съм ходил при негово светейшество (Бел. ред: Попов се кръсти) и да миросам и вас да сте живи и здрави, защото там като папата ти удари благословията, после всички врати на всички католически държави ти отварят врати, рязко, докрай. Кой български кмет е ходил при папата? На лична ауденция. А не част от някаква делегацийка с някой лупор, тупор. И то проект, който е само общински. Това си е наш проект. Ще дойдат тука над 30 държави като за начало. Това ще го направим първи, втори етап, екзотични, такива неща. Да цъкат, да цъкат от цяла България да го гледат. И с това ще сме №1. Като чуят за Пазарджик следващите години, ще им падат… шапките, айде да не кажа нещо друго…“.
Припомняме, че през лятото на миналата година за сечта ни уведоми постфактум наша читателка. На място видяхме отрязани над 30 дървета на по няколко десетки години, подредени на земята, а почти всички останали бяха белязани за някой от следващите дни.
Непосредствено до отсечените дървета преминава алея с пейки, които вече няма да могат да разчитат на сянка. От посетители научихме, че кметът Тодор Попов възнамерявал на оголеното място да прави „Градина на света“, като докара растения от всичките му кътчета в света. Не е ясно още дали пак ще кандидатства за Книгата на Гинес. Не е ясно също докъде ще стигне размерът на бедствието...
Масовата сеч на здрави дървета в източната част на парк-остров „Свобода“ – срещу езерото през пътя за „Елхим Искра“, продължи няколко дни, видя тогава „Виделина“. По информация на очевидци вече два ТИР-а дървесина са били извозени, а сечта продължава.
Прочетена 37227 пъти


тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg