On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Понеделник, 03/06/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето
Вижте ПОИМЕННОТО гласуване на пазарджишките съветници по предложението за НАМАЛЯВАНЕ на ЗАПЛАТИТЕ им от 1984. 50 лв. на 882 лв.!?! Вижте ПОИМЕННОТО гласуване на пазарджишките съветници по предложението за НАМАЛЯВАНЕ на ЗАПЛАТИТЕ им от 1984. 50 лв. на 882 лв.!?! Вижте ПОИМЕННОТО гласуване на пазарджишките съветници по предложението за НАМАЛЯВАНЕ на ЗАПЛАТИТЕ им от 1984. 50 лв. на 882 лв.!?! Вижте ПОИМЕННОТО гласуване на пазарджишките съветници по предложението за НАМАЛЯВАНЕ на ЗАПЛАТИТЕ им от 1984. 50 лв. на 882 лв.!?! Вижте ПОИМЕННОТО гласуване на пазарджишките съветници по предложението за НАМАЛЯВАНЕ на ЗАПЛАТИТЕ им от 1984. 50 лв. на 882 лв.!?! Вижте ПОИМЕННОТО гласуване на пазарджишките съветници по предложението за НАМАЛЯВАНЕ на ЗАПЛАТИТЕ им от 1984. 50 лв. на 882 лв.!?! Вижте ПОИМЕННОТО гласуване на пазарджишките съветници по предложението за НАМАЛЯВАНЕ на ЗАПЛАТИТЕ им от 1984. 50 лв. на 882 лв.!?! Вижте ПОИМЕННОТО гласуване на пазарджишките съветници по предложението за НАМАЛЯВАНЕ на ЗАПЛАТИТЕ им от 1984. 50 лв. на 882 лв.!?! Вижте ПОИМЕННОТО гласуване на пазарджишките съветници по предложението за НАМАЛЯВАНЕ на ЗАПЛАТИТЕ им от 1984. 50 лв. на 882 лв.!?!

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
21:09:50 - 25/08/2014
Съпругата на осъдения на първа инстанция ст. инспектор към Регионалната дирекция „Автомобилна администрация” – Пазарджик Тодор Грочев е изтеглила сумата от 94 400,00 лева от една от многото им сметки в няколко банки на 24 май, или ден след ареста му от ДАНС, става ясно от мотивите към съдебното решение. В друга сметка на Грочев се е събирало месечното му трудово възнаграждение в размер на около 730 лева, което не е било теглено от титуляра и се е натрупвало.
Определените от Грочев тарифи за успешно взимане на изпитите от кандидатите били според категорията, както следва, се казва още в мотивите на съда - за категория „В“ сумата била 50 лева, за категория „С“ - 100 лева, а за категорията „СЕ“ - 200 лева, съответно по 100 лева за изпит на учебен полигон и шофиране в градски условия. След обещание за заплащане на тези суми от кандидатите, по време на изпита на учебен полигон, Грочев не пускал камерата за видеонаблюдение, монтирана в кабината на автомобила, с който се провеждал изпита. Това подсъдимият правил напълно умишлено, с цел да не се документират допусканите нарушения от кандидатите и да се презастрахова при евентуална последваща проверка на видеозаписа от камерата.
Начало на операцията на ДАНС, довела до ареста на старши инспектора, била публикация в интернет сайт „Атикорупция“ от лице на име „П. от гр. Пазарджик“, в която се сочело, че всички изпитващи в ДАИ Пазарджик, взимат подкупи. Подателят на сигнала е споделил, че е бил изпитван от Грочев и не е издържал изпита за правоспособност, тъй като е отказал да му даде подкуп от 150 лева, а тези, които са му заплатили тази сума, успешно са взели изпита. Най – мотивирани да дават подкуп били кандидатите за водачи на МПС от категории „С“ и „СЕ“, тъй като в повечето случаи придобиването на правоспособността им била свързана с предстоящо започване на работа като шофьори.
Тодор Грочев получи ефективна присъда от 2 години и 8 месеца от Окръжен съд - Пазарджик на 12 авгус т.г.. По искане на подсъдимия делото се разгледа по съкратено съдебно следствие – без разпити на свидетели и вещи лица, като той признава всички факти, описани в обстоятелствената част на обвинителния акт. Грочев е признат за виновен, че през месец май 2014 г. в Пазарджик, в качеството си на длъжностно лице е поискал и приел от Гриша Иванов сумата от 500 лв., за да осигури успешно преминаване на практически изпит на 4-ма кандидати за придобиване на правоспособност за управление на МПС (престъпление по чл.301, ал.2 от НК).
Наказанието Грочев трябва да излежи при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип. Той ще плати и глоба от 5 000 лв. Тодор Грочев е лишен от право да заема длъжност като държавен служител за срок от 4 години. В тежест на подсъдимия са присъдени и сторените разноски по делото.
Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.
Припомняме, че служители на ДАНС го задържаха при акция на 23 май в офисите на Регионална дирекция „Автомобилна администрация” (РДАА) - Пазарджик.
Прочетена 4390 пъти

Коментари до момента

 
Добавил: xxlpandiz
11:58:23 - 26/08/2014

Глупости!24 Май е официален празник и банките в БГ НЕ РАБОТЯТ!

Добавил: ninalolov
13:53:40 - 26/08/2014

Станалото станало, браво на службите, но къде е бил началника Владимир Добрев, как е контролирал РО"ДАИ" Пазарджик? Поне да беше временно отстранен.

Добавил: иванчо
17:56:15 - 26/08/2014

Когато на 23.05.службите си свършиха работата и заловиха Грочев,Добрев беше на вилата в с.Ивайло,после си взе отпуск и отиде на курорта Дедим в Турция,след това си взе болничен и отиде на море.

Той е спокоен,че никой не може да го пипне Директора- Добрев-ПЕНСИОНЕРА ОТ 2003Г., защото стои под крилото на всички отговорни чичко Гошовци от Пещера и от Септември.

Добавил: паолина
08:21:23 - 27/08/2014

Не е важно дали работят или не работят банките на 24 Май.

200 лева - На толкова е оценен живота от държавния служител.И тази директорка на детска градина е поредното доказателство,че морала,етиката и живота в България са непознати за нас.Всички жертви вследствие на пътнотранспортни произшествия ще тежат върху теб и твоите близки.Със вземането на подкуп за книжка държавния служител е произвел УБИЙЦИ !

Добавил: полицай
09:17:14 - 27/08/2014

пенсионера добрев беше в РО"ДАИ" Пловдив,когато арестуваха Грочев.И на море не е ходил два пъти,пък и сигурно не му го плаща Иванчо

Страница 1 от 2
Първа
Предишна 1 2 Следваща

Добавяне на коментар

 
 
 
 
символи можете да въведете още

тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg