On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Петък, 26/04/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето
Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
21:09:50 - 25/08/2014
Съпругата на осъдения на първа инстанция ст. инспектор към Регионалната дирекция „Автомобилна администрация” – Пазарджик Тодор Грочев е изтеглила сумата от 94 400,00 лева от една от многото им сметки в няколко банки на 24 май, или ден след ареста му от ДАНС, става ясно от мотивите към съдебното решение. В друга сметка на Грочев се е събирало месечното му трудово възнаграждение в размер на около 730 лева, което не е било теглено от титуляра и се е натрупвало.
Определените от Грочев тарифи за успешно взимане на изпитите от кандидатите били според категорията, както следва, се казва още в мотивите на съда - за категория „В“ сумата била 50 лева, за категория „С“ - 100 лева, а за категорията „СЕ“ - 200 лева, съответно по 100 лева за изпит на учебен полигон и шофиране в градски условия. След обещание за заплащане на тези суми от кандидатите, по време на изпита на учебен полигон, Грочев не пускал камерата за видеонаблюдение, монтирана в кабината на автомобила, с който се провеждал изпита. Това подсъдимият правил напълно умишлено, с цел да не се документират допусканите нарушения от кандидатите и да се презастрахова при евентуална последваща проверка на видеозаписа от камерата.
Начало на операцията на ДАНС, довела до ареста на старши инспектора, била публикация в интернет сайт „Атикорупция“ от лице на име „П. от гр. Пазарджик“, в която се сочело, че всички изпитващи в ДАИ Пазарджик, взимат подкупи. Подателят на сигнала е споделил, че е бил изпитван от Грочев и не е издържал изпита за правоспособност, тъй като е отказал да му даде подкуп от 150 лева, а тези, които са му заплатили тази сума, успешно са взели изпита. Най – мотивирани да дават подкуп били кандидатите за водачи на МПС от категории „С“ и „СЕ“, тъй като в повечето случаи придобиването на правоспособността им била свързана с предстоящо започване на работа като шофьори.
Тодор Грочев получи ефективна присъда от 2 години и 8 месеца от Окръжен съд - Пазарджик на 12 авгус т.г.. По искане на подсъдимия делото се разгледа по съкратено съдебно следствие – без разпити на свидетели и вещи лица, като той признава всички факти, описани в обстоятелствената част на обвинителния акт. Грочев е признат за виновен, че през месец май 2014 г. в Пазарджик, в качеството си на длъжностно лице е поискал и приел от Гриша Иванов сумата от 500 лв., за да осигури успешно преминаване на практически изпит на 4-ма кандидати за придобиване на правоспособност за управление на МПС (престъпление по чл.301, ал.2 от НК).
Наказанието Грочев трябва да излежи при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип. Той ще плати и глоба от 5 000 лв. Тодор Грочев е лишен от право да заема длъжност като държавен служител за срок от 4 години. В тежест на подсъдимия са присъдени и сторените разноски по делото.
Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.
Припомняме, че служители на ДАНС го задържаха при акция на 23 май в офисите на Регионална дирекция „Автомобилна администрация” (РДАА) - Пазарджик.
Прочетена 4373 пъти


тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg