On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Петък, 26/04/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето
Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
11:15:15 - 25/03/2017
Странно защо паркоместата за инвалиди са изнесени от 6-те дадени под наем паркинга в „Синя зона”, която се стопанисва от Община Пазарджик
Още на 10 февруари т.г. „Виделина” алармира обществеността и институцииите в Пазарджик за грубо нарушаване на договорите на фирмите наемателки на 6-те общински паркинга в областния център. Повод за това беше полученото в редакцията ни писмо със следния текст:
„В дадените на концесия общински паркинги в Пазарджик се премахват паркоместата за преференциално паркиране на автомобили на хора с увреждания /инвалиди/. Да благодарим на Общински съвет и Кмета Попов за отношението към хората с трайни увреждания! Щом като кметът чака на нашите пари от паркиране, значи Общината или е много зле финансово, или…”
Незабавно публикувахме материал по темата и препратихме въпросното писмо до Община Пазарджик, придружено с въпроси дали това наистина се случва. Отговор така и не получихме, но след разговор с нас общинският съветник Евтим Янев официално попита кмета Тодор Попов за същото, а именно изпълняват ли наемателите на паркингите предвидените в договорите им клаузи, касаещи безплатното паркиране на инвалиди. Този път отговор от Общината имаше и той гласеше следното:
„В община Пазарджик не е постъпвала официална информация експлоатацията да не се извършва съгласно приложените схеми. Въпреки това до наемателите са изпратени напомнителни писма за спазване на чл. 20 от подписаните договори”.
ДА, ама НЕ! Оказва се, че нещата изобщо не са се променили и инвалидите продължават в разрез с договорните отношения между фирми и Община, да бъдат гонени от общинските паркинги. Ето какво ни разказа тази сутрин адвокатът Стефан Димитров, който днес е станал жертва на същия произвол: „Инвалид съм от доста време и разполагам със съответните документи. Много рядко ползвам тази привилегия, но днес ми се наложи да паркирам пред хотел „Елбрус”. Веднага след като оставих колата на специално обозначеното за целта паркомясто за инвалиди, към мен се приближи служителя и ми заяви, че трябва да напусна паркинга, защото тези места (Бел. ред.: за инвалиди) били изнесени извън паркингите в „Синя зона”. След това ме попита: Виждаш ли знак? На въпроса ми защо тогава не са заличени специалните маркировки на местата за инвалиди, ми беше отговорено, че и това ще стане, когато му дойде времето. Подобно нещо ми се случи преди две седмици на паркинга на ул. „Иван Вазов”, но там служителят беше по-сговорчив и след като му казах, че според договорите са длъжни да имат места за инвалиди, милостиво ми позволи да остана за около 10 минути докато чаках съпругата си”.
Възнамерявам още през следващата седмица да сезирам прокуратурата в Пазарджик с искане за разваляне на договорите на Общината с тези две фирми, стопанисващи двата паркинга поради грубо неизпълнение на клаузи от договорите им за наем, категоричен беше Стефан Димитров.
А ние питаме отново Общината:
- Наистина ли е обърнала внимание на шестте фирми наемателки да спазват договорите си?
- На какво основание е преместила паркоместата за инвалиди от паркингите в синята зона, след като парите от последната отиват в общинската хазна, а тези от 6-те паркинга – в джобовете на наемателите? Или с други думи защо съзнателно ощетяват Общината за сметка на наемателите?
Надяваме се на бърз и адекватен отговор от общинските власти! Надяваме се също и други съветници и институции да се включат в решаването на този проблем.
Прочетена 114018 пъти


тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg