On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ    Неделя, 17/02/2019     e-mail: videlinabg@abv.bg
 
След ПУБЛИКАЦИЯ на „Виделина“: РЕМОНТ на ремонта ЗАПОЧНА на бул. „Ал. Стамболийски“ – ще го правят ДОСТЪПЕН за хора с двигателни проблеми След ПУБЛИКАЦИЯ на „Виделина“: РЕМОНТ на ремонта ЗАПОЧНА на бул. „Ал. Стамболийски“ – ще го правят ДОСТЪПЕН за хора с двигателни проблеми След ПУБЛИКАЦИЯ на „Виделина“: РЕМОНТ на ремонта ЗАПОЧНА на бул. „Ал. Стамболийски“ – ще го правят ДОСТЪПЕН за хора с двигателни проблеми След ПУБЛИКАЦИЯ на „Виделина“: РЕМОНТ на ремонта ЗАПОЧНА на бул. „Ал. Стамболийски“ – ще го правят ДОСТЪПЕН за хора с двигателни проблеми След ПУБЛИКАЦИЯ на „Виделина“: РЕМОНТ на ремонта ЗАПОЧНА на бул. „Ал. Стамболийски“ – ще го правят ДОСТЪПЕН за хора с двигателни проблеми След ПУБЛИКАЦИЯ на „Виделина“: РЕМОНТ на ремонта ЗАПОЧНА на бул. „Ал. Стамболийски“ – ще го правят ДОСТЪПЕН за хора с двигателни проблеми След ПУБЛИКАЦИЯ на „Виделина“: РЕМОНТ на ремонта ЗАПОЧНА на бул. „Ал. Стамболийски“ – ще го правят ДОСТЪПЕН за хора с двигателни проблеми След ПУБЛИКАЦИЯ на „Виделина“: РЕМОНТ на ремонта ЗАПОЧНА на бул. „Ал. Стамболийски“ – ще го правят ДОСТЪПЕН за хора с двигателни проблеми След ПУБЛИКАЦИЯ на „Виделина“: РЕМОНТ на ремонта ЗАПОЧНА на бул. „Ал. Стамболийски“ – ще го правят ДОСТЪПЕН за хора с двигателни проблеми
Защо АТАКИТЕ срещу „Виделина” във Фейсбук се превръщат в ИСТЕРИЯ и ТРЯБВА ли социалната мрежа да става ЦЕНЗОР на АНТИКОРУПЦИОННА журналистика Защо АТАКИТЕ срещу „Виделина” във Фейсбук се превръщат в ИСТЕРИЯ и ТРЯБВА ли социалната мрежа да става ЦЕНЗОР на АНТИКОРУПЦИОННА журналистика Защо АТАКИТЕ срещу „Виделина” във Фейсбук се превръщат в ИСТЕРИЯ и ТРЯБВА ли социалната мрежа да става ЦЕНЗОР на АНТИКОРУПЦИОННА журналистика Защо АТАКИТЕ срещу „Виделина” във Фейсбук се превръщат в ИСТЕРИЯ и ТРЯБВА ли социалната мрежа да става ЦЕНЗОР на АНТИКОРУПЦИОННА журналистика Защо АТАКИТЕ срещу „Виделина” във Фейсбук се превръщат в ИСТЕРИЯ и ТРЯБВА ли социалната мрежа да става ЦЕНЗОР на АНТИКОРУПЦИОННА журналистика Защо АТАКИТЕ срещу „Виделина” във Фейсбук се превръщат в ИСТЕРИЯ и ТРЯБВА ли социалната мрежа да става ЦЕНЗОР на АНТИКОРУПЦИОННА журналистика Защо АТАКИТЕ срещу „Виделина” във Фейсбук се превръщат в ИСТЕРИЯ и ТРЯБВА ли социалната мрежа да става ЦЕНЗОР на АНТИКОРУПЦИОННА журналистика Защо АТАКИТЕ срещу „Виделина” във Фейсбук се превръщат в ИСТЕРИЯ и ТРЯБВА ли социалната мрежа да става ЦЕНЗОР на АНТИКОРУПЦИОННА журналистика Защо АТАКИТЕ срещу „Виделина” във Фейсбук се превръщат в ИСТЕРИЯ и ТРЯБВА ли социалната мрежа да става ЦЕНЗОР на АНТИКОРУПЦИОННА журналистика
За платен достъп до архива въведете код:

Приеми | Закупи
 

Как на две инстанции осъдиха “Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Назад
Напред

Запознайте се с ...

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
21:41:28 - 09/10/2018
Съгласно договора, анексиран през февруари 2018 г., Общината ще похарчи за 4-те години до 3 млн. лв. при първоначално определени 2 млн. лв.
След като стана ясно от публикация във „Виделина“, че срещу Община Септември по съдебен ред се търсят 208 100.05 лева от ДЗЗД „Консорциум Ремонти и възстановяване - Септември“, от второ определение на Окръжен съд се разбира, че същият консорциум, в който са съдружници „ЕКО-ХИДРО-90“ ООД с управител Георги Делчев и „Строителна техника ПЗ“ ЕООД с управител Владимира Бояджийска, са завели дело за още 286 536.72 лева с включен ДДС. И то по същия договор № 117/28.04.2017 г., подписан за възлагане на обществена поръчка с предмет „Ремонт на пътна и улична мрежа на територията на Община Септември“ за срок от 48 месеца или 4 години. Този път двете фирми искат да им се заплати сумата 177 798.38 лева без включен ДДС за подобекти: „Участък от бул. България - от кръстовище с ул. "Средна гора до ЖП надлез", „Кръстовище на бул. България с ул. Средна гора", „Междублоково пространство №2 на бул. България №65“ и „ул. "Петър Берон", както и 60 982.22 лева без включен ДДС за подобект „Улици в с. Лозен, общ. Септември".
От определението на съда се разбира още един интересен момент от сключения между Общината и консорциума договор, а именно, че първоначално той е подписан за сумата от 2 млн. лв. без ДДС в 4-годишния срок или до 500 хил. лв. на година. С подписването на допълнително споразумение №43 от 12.02.2018 г. е уговорено, че съвкупната цена за цялостното извършване общо на всички възлагани СМР и доставка на материали през време на действие на договора, включително цената на извършени работи и разходи за труд, механизация, енергия и други подобни, вече се увеличава на 3 млн. лева без ДДС или не повече от 750 хил. лева за всяка една година от същия период.
Бояджийска и Делчев твърдят, че са изпълнили задълженията си по договора и работата била приета без забележки от представител на Общината, за което се съставил акт за извършени и подлежащи на заплащане видове строително-монтажни работи.
В срока за отговор на исковата молба Община Септември не оспорва иска по основание и размер, напротив - признава го, както и изложените в исковата молба обстоятелства като твърди, че липсата на плащане се дължи единствено на срещаните от Общината финансови затруднения. Поради това възразява против допускането на исканите от консорциума експертизи, които само щели да оскъпят процеса.
Следващото, вече открито съдебно заседание по делото е насрочено за 23 октомври от 10:35 часа. Определението не подлежи на обжалване.
Прочетена 4823 пъти            <<< Назад    


Узаконяване на сондажни кладенци

тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453