On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Неделя, 19/05/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето
Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия

Пълен текст на новината

21:32:43 - 06/07/2021
„Правителство от партиите на промяната ще има, дори да е на малцинството. Коалиции със статуквото обаче няма да правим“, заяви водачът на листата на “Изправи се! Мутри вън!” за 13МИР
По-висок праг за регистрация на фирмите по ДДС при положение, че желаещите да го направят могат да го сторят при всякакъв оборот, е един от приоритетите, по които ще работи в парламента водачът на листата на “Изправи се! Мутри вън!” за 13МИР – Пазарджик Настимир Ананиев. Това заяви той днес пред представители на Сдружението на предприемачите в областния център. Важно е максимално да се облекчи отварянето на всеки вид бизнес и да не се поставят непрекъснато нови и нови изкуствени прегради пред желаещите да го стартират, каза още Ананиев като се позова на практиката в това отношение в Ирландия, където е прекарал 11 години от живота си и е получил първото си висше образование. Той изрази и притеснението си, че част от бизнеса у нас е разглезен от получаваните евросредства и когато дойде моментът те да престанат да идват, ще се появят сериозни проблеми пред тези бизнесмени, защото няма да бъдат подготвени да работят в конкурентна среда. Не на последно място по важност в приоритетите си кандидатът за народен представител от коалицията с председател Мая Манолова посочи необходимостта от ефективно работеща държавна политика в сферата на образованието, която да гарантира подготовката на кадри за бизнеса в страната.
Точно темата за недостига на квалифицирана в отделни сектори работна ръка се оказа една от най-болните за предприемачите, които предложиха да се даде възможност на бизнеса да изплаща стипендии на ученици и студенти при положение, че след завършването им получавалите ги ще работят 5 години във фирмата, която ги е подпомагала финансово да завършат образованието си. Второ предложение в тази област беше да се опрости процедурата за наемане на чужди работници от български търговски дружества.
В момента в страната ни има между 50 и 70 хиляди млади хора между 20 и 29 години, които не желаят да работят и се издържат от родителите си или по други начини, обърна внимание Настимир Ананиев и добави, че от разкритията на служебния кабинет до момента е станало ясно, че около половината от държавния бюджет се краде от хора от властта и близки до тях фирми и организации. “Така че, пари в държавата има за всичко – пенсии, подпомагане на майчинството, социални плащания и др. Важно е обаче да се затворят кранчетата на изтичането на тези пари към определени джобове”, дебело подчерта водачът на листата на “Изправи се! Мутри вън!” за 13МИР – Пазарджик.
Още една тема живо интересуваше отзовалите се на поканата за среща с Настимир Ананиев предприемачи – ще има ли правителство след изборите на 11 юли и как би изглеждало то. Според кандидата за народен представител кабинет след вота ще бъде създаден и той вижда два варианта това да се случи. Първият е трите партии на протеста или промяната да получат доверието на достатъчно избиратели, за да имат 121 и повече представители в парламента. Ако обаче това не стане, ще се прибегне до създаване на правителство на малцинството, убеден е Ананиев. Много е важно да нямаме коалиционен договор с нито една от партиите на статуквото – ГЕРБ, БСП, ДПС и евентуално патриотите, ако успеят да преминат бариерата от 4%, подчерта кандидатът от коалицията на Мая Манолова. В този случай, според него, ще се търси подкрепа по определени политики. За мен следващото правителство трябва да си постави за цел да работи по 10-15 приоритета, като се стреми към решаването им в максимална степен, сподели още на срещата Настимир Ананиев. За него не е толкова важно колко време ще просъществува кабинетът, съставен от партиите на промяната, а какво ще свърши той за времето на неговата работа. Ако усетим, че възможностите за по-нататъшни промени в законодателството са изчерпани, най-логично е да потърсим отново доверието на избирателите и да се надяваме на по-широка подкрепа, за да можем да осъществим програмите си, завърши по темата за бъдещото правителство кандидатът за народен представител от “Изправи се! Мутри вън!” за 13МИР – Пазарджик.
От присъстващите на срещата беше споделено и разочарованието, че преди избори много кандидати за депутати от различни партии ги търсят за срещи, но след вота тези, които са избрани, вече не се сещат за тях. А именно тогава е необходимо да има такива срещи, за да могат народните представители да чуят мнението на предприемачите по актуални теми и да се опитат да прокарат техните виждания в парламента. „Аз бях на седмо място по активност в Народното събрание мандат 2015 – 2017 г., което приключи по-рано заради втората оставка на Борисов. Комуникирал съм с много граждани и съм поставил въпросите на някои от тях във времето за парламентарен контрол на съответния министър. Така е много по-вероятно те да получат отговори, и то в кратък срок, отколкото ако сами се обърнат към съответното министерство. В този смисъл категорично заявявам, че ако бъда избран тук, задължително ще търся вашето мнение, защото така и моята работа като народен представител ще бъде по-пълноценна“, беше ангажиментът, поет от Ананиев, за мястото на бизнеса в парламентарната му дейност.
Ако бъда избран, много ще държа да науча за какво са похарчени от кабинета на Борисов 3.4 млрд. лв. за борба с пандемията от COVID-19, сподели още Настимир Ананиев. „Самият аз се занимавам с частен бизнес, не работя с държавата и не съм зависим от нея и ми прави впечатление, че никой от заобикалящите ме познати дребни бизнесмени не получи абсолютно никаква финансова подкрепа по време на кризата. Докато в другите европейски държави бизнесът масово беше подкрепен от съответните правителства, у нас такава подкрепа получиха единствено близки до властта фирми. Ето защо няма да се откажа да разнищвам за какво е похарчена тази огромна за страната ни сума“.
„Още преди да започна кампанията, когато правех своето проучване, се изненадах, че Пазарджик няма инвестиционна зона, която да конкурира пловдивската. Според мен тук такава зона би била много по-конкурентноспособна, отколкото в Пловдив. Може да се привлича бизнес, и международен, и местен, който да бъде подпомогнат в тази зона. Знаете, че държавата подпомага начинаещ бизнес и бизнес, който иска да отвори работни места.“ Така отговори Ананиев на въпроси на предприемачи доколко познава икономическите реалности в община и област Пазарджик. Той добави обаче, че винаги е готов да чуе за нови проблеми и идеи по отношение развитието на областния център и региона.
Купуването и продаването на гласове са престъпления!
Прочетена 39280 пъти


тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg