On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Неделя, 28/04/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето
Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия

Пълен текст на новината

Категория: Актуално
18:41:42 - 06/03/2024
В най-скоро време ще стартира почистването на фасадата на Младежкия дом в Пазарджик, заяви на днешния си брифинг кметът Петър Куленски. Той добави, че до момента са направени тестове, които показали, че има механичен начин за премахване на рисунките по нея, а именно с пясъкоструйка. В момента обаче се търсел и химичен способ, който да постигне същия резултат и дори по-добър, като целта била да се намери най-щадящия фасадата на сградата начин. Общината ще бъде консултирана в целия процес на проектиране и изпълнение на почистването от експерт от Министерство на културата, като след изготвянето на проекта той трябва да бъде одобрен от същото министерство.
Друг основен пункт от пресконференцията на кмета беше, че предстои Пазарджик да приеме за обучение студенти от Тракийския университет в Стара Загора, където наскоро Куленски беше на посещение и среща с ректора му. В областния град щели да се подготвят студенти по няколко специалности, между които медицина, кинезитерапия и педагогика, предстояла в най-скоро време и визита на ректора на университета в Пазарджик, за да бъдат набелязани първите конкретни стъпки за осъществяване на това начинание.
Само един паркинг остава към момента във владение на фирма от кръга Върбакови – този при пазара, стана ясно още на брифинга. Останалите 3 големи, които се стопанисваха от този кръг, вече са върнати на Общината и цената за час престой в тях е 1.50 лв. при досегашни 3.00 лв. Това обаче няма да продължи дълго, защото имали допълнителни разходи за персонал, закупуване на бариери и автомати за заплащане, добави Куленски, което ще доведе до покачване на цената, но той обеща тя не достига до предишните 3.00 лв. за час.
Кампанията „Чиста детска пролет“ вървяла в пълен ход, като се предвиждало реновирането на 52 детски площадки в Пазарджик и около 20 по селата. Очаква се те да са готови до началото на пролетта.
Не е работа на Общината да управлява ФК „Хебър“, беше следващата тема от пресконференцията, която кметът засегна. Тя имала само един представител в Управителния съвет на клуба, чиято работа била да следи за разходването на средствата, отпускани от администрацията с акцент върху детско-юношеския футбол.
В началото на брифинга Петър Куленски изрази задоволството си от приемането на бюджета на Общината, както и от това, че предложената от него нова структура на администрацията е вече факт. Той се спря отново на новоприетата Наредба за общинските жилища, като подчерта, че вече е променен начинът на продажбата им и тя няма да става на данъчна оценка с коефициент 1.2 за Пазарджик и 2.00 за Главиница, а по пазарна оценка, която евентуално ще бъде намалявана с до 20% в зависимост от времето, в което наемателите са живели в жилището.
Накрая кметът се похвали, че са почистили голям брой нерегламентирани сметища и за пореден път призова жителите на общината да спрат да изхвърлят боклуците си на такива места.
Прочетена 19968 пъти


тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg