On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Неделя, 19/05/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето МОН: В ДВОРА на Спортното училище работи РЕСТОРАНТ, сезирахме РЗИ – Пазарджик да ПРЕДПРИЕМЕ действия съгласно Закона за здравето
Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия Точките за НАМАЛЯВАНЕ заплатите на съветниците и искането за ОСТАВКА на председателя на ОбС - Пазарджик ОТПАДНАХА от днешната сесия

Пълен текст на новината

Категория: Мишена
09:47:30 - 03/03/2020
За слабостта и уязвимостта на ръководството на Община Пазарджик след последните местни избори красноречиво говори и НОВАТА й медийна политика, наложена веднага след вота и доразвита до края на първия месец на настоящата година. Като начало Тодор Попов спря да дава месечните си пресконференции и избра друг начин да информира жителите на Пазарджик и селата за това, което се случва в общината и за действията на самото общинско ръководство. В голямата бяла сграда, останала една от малкото общинска собственост, са решили, че избирателите трябва да четат и слушат само неща, предварително изготвени от PR екипа около Попов и сведен им чрез няколко придворни медии. Под „придворна” нямам предвид медиа, която има сключен договор с Общината за платено отразяване на част от информацията. Визирам медии, които заради получаваните пари от общинската хазна, т. е. от данъкоплатците, си затварят очите пред действителността около тях или я предават деформирана по начин, изгоден за кмета и неговото най-близко обкръжение. Това се практикуваше и до момента от Попов и сие, но от началото на четвъртия му мандат доби абсурдни и пародийни измерения. Нещата стигнаха дотам, че на “Виделина” и още един електронен сайт вече не се подава абсолютно НИКАКВА информация от пресцентъра (малко силно казано, имам предвид "пресцентъра") на Община Пазарджик. И като казвам НИКАКВА имам предвид точно това, включително за предстоящо отбелязване на бележити дати от нашата история като обесването на Васил Левски и Националния празник 3-ти март!!! Държа да бъда правилно разбран – всяка институция е в правото си сама да избира коя медиа да й прави платена PR кампания, но не мисля, че Попов и обкръжението му имат право да укриват информация от ежедневието на общинска администрация от нарочени от тях медии! Защото Общината е публична институция и е длъжна да се отчита пред своите жители. А как го прави тя? Чрез платени материали, предварително изработени от PR екипа й и сведени до знанието им с помощта на подбран кръг от медии, част от които не могат да съществуват без кметската благословия!
Каквото и да прави обаче Тодор Попов и неговите близко и по-далечно обкръжения няма как да скрие истината за състоянието на общинските финанси и изобщо нещата, свързани пряко или косвено с работата на общинската администрация. Защото за всеки с IQ над 80 нещата са пределни ясни – а именно, че се кара ден за ден, докато може.
А „Виделина” бе “наказана” за това, че винаги се е старала обективно да информира читателите си. Но чашата явно е преляла за Попов и хората около него с кампанията на ГЕРБ за последните местни избори, в медийната, и не само, част на която аз взех активно участие. И в която единствено по време на предизборната кампания беше описано реалното състояние на Общината – като се започне със задълженията от ПОНЕ 38 млн. лв. към онзи момент и се стигне до провежданата активно политика на Попов към професионалния волейбол и футбол в стил „На гол тумбак чифте пищови”. Казвам „поне”, защото съвсем не съм убеден, че задълженията на Община Пазарджик към фирмите й контрагенти възлизат само на посочените от нея около 4 млн. лв. Смятам, че са доста повече и доказателство за това е реалният отказ на Попов да изпълни решение на ВАС от струва ми се 2011 г., с което Общината се задължаваше да предостави на „Виделина” списък с фирмите, на които дължи пари и размерът на задълженията й. Тогава тя се скри зад смехотворното твърдение, че информацията, която искахме, е на над 30 хил. страници и за да ни я даде, трябва да заплатим ксерокопия на стойност над 4 хил. лв. И дори май самият Попов се е срамувал да подпише подобно абсурдно нещо, защото беше оставил това да свърши заместникът му Петър Петров. А нашето желание беше единствено да получим един списък с имена на фирми, договорени и заплатени суми! За да запознаем читателите си с него и те сами да си правят изводите как се ръководи Община Пазарджик.
Защо Попов избяга от месечните си пресконференции, които преди това бяха двуседмични и седмични и съвсем не са измислени и наложени от него? Донякъде го разбирам, защото без тях „Виделина” нямаше как да осветли пред цяла България позитивното му отношение към замисляната покупка на ЧЕЗ от Гинка и съпруга й, изразено с думите: "ще финализираМЕ (сделката)", граничещото с маниакалност желание да докара в зоопарка на острова лъвчетата Терез и Максуд без значение дали има условия те да бъдат отглеждани тук... И, разбира се, за Жабешкия мост! Не с пейката на острова трябваше да кандидатства Община Пазарджик за Книгата на Гинес, а именно с Жабешкия мост! И по-точно с уникалните срокове за проектиране и изграждане – съответно 2(два) и 40(четиридесет) дни. Изписвам цифрите и с думи, за да не си помисли някой от незапознатите ни с фактологията досега читатели, че се бъзикам с него. Слава Богу, мостът най-после май е готов, сега ката че ли започна да се строи и сградата, към която той трябва да води (до "Виделина" такава информация от Общината не е достигнала). Е, не 40 дни, а около година продължи изграждането на моста, но на кого му пука?!? Парите са усвоени успешно! И от когото трябва!
Посочените по-горе примери съвсем не са единствени за Община Пазарджик, но достатъчно ясно я обрисуват като Община на абсурдите, нещо, което, за съжаление, продължава да се развива и задълбочава под безразличните погледи на огромното мнозинство от нейните жители!
Накрая две думи за придворните медии, които описах по-горе. Всяка една от тях е в правото си да провежда собствена политика, за да оцелява и да се развива, за това спор няма. Не мисля, че е редно обаче тази политика да преминава през дезинформирация на читателите им по една или друга тема или през подаване на едностранна и непълна информация за случващото се. Така че, няма на кого да се сърдим, че сме на 111 място по свобода на словото. Основната причина нещата да са такива е в самите родни медии – няма как да те уважават, когато ти самият не се уважаваш и си готов за пари да загърбиш основните принципи на професията си!!!
А иначе „Виделина” продължава политиката, която неизменно следва откакто аз съм сред хората, които я определят. И за това няма да ни попречат нито отказите на някои да ни дават информация, нито засиления натиск чрез фейсбук – блокиране и отстраняване от групи или просто недопускане на материалите ни в тях през последните почти три години. И дори с атаки на сървъра ни с цел да не се отваря сайта - последното беше приложено в продължение на над 2 часа след публикацията за сезирането на КПКОНПИ за възможен конфликт на интереси при съветниците на Попов, Иванов и Камберова. Защото, колкото и тривиално да звучи, истината НЯМА алтернатива! И колкото по-бързо това бъде разбрано от управляващите на всички нива, толкова по-добре за всички! А това, че на самите управлявани май не им пука много – много за същата тази истина е друга тема. Не по-малко болезнена и не по-малко актуална от тази, за която говорих по-горе!
Валентин НЕНКОВ
Прочетена 867594 пъти

Коментари до момента

 
Добавил: Потребителят
12:06:10 - 03/03/2020

Г-н Ненков,гражданите ви уважават и подкрепят,за това се и най-четената медия във региона

Добавил: Валентин Ненков
12:09:49 - 03/03/2020

Искрено благодаря! Ако това е така, значи има някакъв смисъл в почтената и коректна журналистика. И в това да изпълнява истинските си функции на куче пазач на обществото. Надявам се някога и самото общество да го проумее.

Добавил: Читател
12:39:33 - 03/03/2020

Наистина четем и подкрепяме. Виждаме с каква наглост се управлява общината от Попово и пуделите около него. Надяваме се КПКОНПИ да се произнесе скоро и всички очакваме не само Вяра Ахчиева , но и Васил Иванов да дадат още по голяма гласност на обирите, които се случват тук.

Добавил: muahaha
13:12:23 - 03/03/2020

Вальо, докато не се извиниш публично на всичките баламурници, които гласуваха за теб, вярвайки ти на глупостите, че ГЕРБ е някаква алтернатива, нямаш моралното право да говориш за Попов и да поучаваш другите. Аааа, всъщност забравих, че то за теб имаше 36 гласа всичко на всичко. Нищо де, пак нямаш право да говориш, защото лакеите на Тошко тук те предупреждаваха какво те очаква, ама ти си беше повярвал, че е възможна промяна, макар че ти казваха много хора, че промяна няма да има, защото никой не разпознава теб и подобните на теб герб-ери , като алтернатива на Тошко. Поведението на ГЕРБ сега е абсолютното доказателство за думите на тези хора. Какво излиза? Или си много слаб в прогнозите, което си го знаем, или целенасочено си заблуждавал хората. Но все пак...знаем от коя партия идваш.

Добавил: Валентин Ненков
13:36:49 - 03/03/2020

До горния: Не мога да се извинявам за нещо, в което съм вярвал, че ще се случи. Но да, надцених 2 неща - възможността на ГЕРБ и на самия себе си да убедим хората, че така повече е обидно да се продължава за самите тях и чувството за собствено достойнство на голяма част от избирателите. Що се отнася до сегашната политика на ГЕРБ, няма да я коментирам, защото не съм негов член. Когато обаче ме поканиха да се присъединя към тях, мислеха точно като мен и аз им повярвах. Все пак ми дадоха възможност да се включа в предизборната им кампания и го направих съвсем убедено. Защото това е моето виждане за управлението на Попов от 2010 г. насам. Що се отнася до това откъде идвам, ще кажа само, че където и да съм бил, бил съм със сърцето си и съм правил това, което съм смятал за правилно.

Страница 1 от 8
Първа
Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следваща

Добавяне на коментар

 
 
 
 
символи можете да въведете още

тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg