On-line ВСЕКИДНЕВНИК ЗА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Вторник, 19/03/2024     e-mail: videlinabg@abv.bg
По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината По ПРЕДЛОЖЕНИЕ на "Виделина” с биографични СПРАВКИ в медиите Куленски ще ПРЕДСТАВИ зам.-кметовете си и шефовете на дирекции в Общината
Подготвя се ПОЧИСТВАНЕТО на Младежки дом, изнесено ОБУЧЕНИЕ на студенти от Тракийски университет в Пазарджик, само ЕДИН паркинг в града остава под НАЕМ, но Общината ще си го ВЪРНЕ Подготвя се ПОЧИСТВАНЕТО на Младежки дом, изнесено ОБУЧЕНИЕ на студенти от Тракийски университет в Пазарджик, само ЕДИН паркинг в града остава под НАЕМ, но Общината ще си го ВЪРНЕ Подготвя се ПОЧИСТВАНЕТО на Младежки дом, изнесено ОБУЧЕНИЕ на студенти от Тракийски университет в Пазарджик, само ЕДИН паркинг в града остава под НАЕМ, но Общината ще си го ВЪРНЕ Подготвя се ПОЧИСТВАНЕТО на Младежки дом, изнесено ОБУЧЕНИЕ на студенти от Тракийски университет в Пазарджик, само ЕДИН паркинг в града остава под НАЕМ, но Общината ще си го ВЪРНЕ Подготвя се ПОЧИСТВАНЕТО на Младежки дом, изнесено ОБУЧЕНИЕ на студенти от Тракийски университет в Пазарджик, само ЕДИН паркинг в града остава под НАЕМ, но Общината ще си го ВЪРНЕ Подготвя се ПОЧИСТВАНЕТО на Младежки дом, изнесено ОБУЧЕНИЕ на студенти от Тракийски университет в Пазарджик, само ЕДИН паркинг в града остава под НАЕМ, но Общината ще си го ВЪРНЕ Подготвя се ПОЧИСТВАНЕТО на Младежки дом, изнесено ОБУЧЕНИЕ на студенти от Тракийски университет в Пазарджик, само ЕДИН паркинг в града остава под НАЕМ, но Общината ще си го ВЪРНЕ Подготвя се ПОЧИСТВАНЕТО на Младежки дом, изнесено ОБУЧЕНИЕ на студенти от Тракийски университет в Пазарджик, само ЕДИН паркинг в града остава под НАЕМ, но Общината ще си го ВЪРНЕ Подготвя се ПОЧИСТВАНЕТО на Младежки дом, изнесено ОБУЧЕНИЕ на студенти от Тракийски университет в Пазарджик, само ЕДИН паркинг в града остава под НАЕМ, но Общината ще си го ВЪРНЕ
През 2023 г. в областта: 19 ЗАГИНАЛИ и 344 РАНЕНИ на пътя при 669 катастрофи, от които 250 ТЕЖКИ През 2023 г. в областта: 19 ЗАГИНАЛИ и 344 РАНЕНИ на пътя при 669 катастрофи, от които 250 ТЕЖКИ През 2023 г. в областта: 19 ЗАГИНАЛИ и 344 РАНЕНИ на пътя при 669 катастрофи, от които 250 ТЕЖКИ През 2023 г. в областта: 19 ЗАГИНАЛИ и 344 РАНЕНИ на пътя при 669 катастрофи, от които 250 ТЕЖКИ През 2023 г. в областта: 19 ЗАГИНАЛИ и 344 РАНЕНИ на пътя при 669 катастрофи, от които 250 ТЕЖКИ През 2023 г. в областта: 19 ЗАГИНАЛИ и 344 РАНЕНИ на пътя при 669 катастрофи, от които 250 ТЕЖКИ През 2023 г. в областта: 19 ЗАГИНАЛИ и 344 РАНЕНИ на пътя при 669 катастрофи, от които 250 ТЕЖКИ През 2023 г. в областта: 19 ЗАГИНАЛИ и 344 РАНЕНИ на пътя при 669 катастрофи, от които 250 ТЕЖКИ През 2023 г. в областта: 19 ЗАГИНАЛИ и 344 РАНЕНИ на пътя при 669 катастрофи, от които 250 ТЕЖКИ

Пълен текст на новината

Категория: Мишена
09:47:30 - 03/03/2020
За слабостта и уязвимостта на ръководството на Община Пазарджик след последните местни избори красноречиво говори и НОВАТА й медийна политика, наложена веднага след вота и доразвита до края на първия месец на настоящата година. Като начало Тодор Попов спря да дава месечните си пресконференции и избра друг начин да информира жителите на Пазарджик и селата за това, което се случва в общината и за действията на самото общинско ръководство. В голямата бяла сграда, останала една от малкото общинска собственост, са решили, че избирателите трябва да четат и слушат само неща, предварително изготвени от PR екипа около Попов и сведен им чрез няколко придворни медии. Под „придворна” нямам предвид медиа, която има сключен договор с Общината за платено отразяване на част от информацията. Визирам медии, които заради получаваните пари от общинската хазна, т. е. от данъкоплатците, си затварят очите пред действителността около тях или я предават деформирана по начин, изгоден за кмета и неговото най-близко обкръжение. Това се практикуваше и до момента от Попов и сие, но от началото на четвъртия му мандат доби абсурдни и пародийни измерения. Нещата стигнаха дотам, че на “Виделина” и още един електронен сайт вече не се подава абсолютно НИКАКВА информация от пресцентъра (малко силно казано, имам предвид "пресцентъра") на Община Пазарджик. И като казвам НИКАКВА имам предвид точно това, включително за предстоящо отбелязване на бележити дати от нашата история като обесването на Васил Левски и Националния празник 3-ти март!!! Държа да бъда правилно разбран – всяка институция е в правото си сама да избира коя медиа да й прави платена PR кампания, но не мисля, че Попов и обкръжението му имат право да укриват информация от ежедневието на общинска администрация от нарочени от тях медии! Защото Общината е публична институция и е длъжна да се отчита пред своите жители. А как го прави тя? Чрез платени материали, предварително изработени от PR екипа й и сведени до знанието им с помощта на подбран кръг от медии, част от които не могат да съществуват без кметската благословия!
Каквото и да прави обаче Тодор Попов и неговите близко и по-далечно обкръжения няма как да скрие истината за състоянието на общинските финанси и изобщо нещата, свързани пряко или косвено с работата на общинската администрация. Защото за всеки с IQ над 80 нещата са пределни ясни – а именно, че се кара ден за ден, докато може.
А „Виделина” бе “наказана” за това, че винаги се е старала обективно да информира читателите си. Но чашата явно е преляла за Попов и хората около него с кампанията на ГЕРБ за последните местни избори, в медийната, и не само, част на която аз взех активно участие. И в която единствено по време на предизборната кампания беше описано реалното състояние на Общината – като се започне със задълженията от ПОНЕ 38 млн. лв. към онзи момент и се стигне до провежданата активно политика на Попов към професионалния волейбол и футбол в стил „На гол тумбак чифте пищови”. Казвам „поне”, защото съвсем не съм убеден, че задълженията на Община Пазарджик към фирмите й контрагенти възлизат само на посочените от нея около 4 млн. лв. Смятам, че са доста повече и доказателство за това е реалният отказ на Попов да изпълни решение на ВАС от струва ми се 2011 г., с което Общината се задължаваше да предостави на „Виделина” списък с фирмите, на които дължи пари и размерът на задълженията й. Тогава тя се скри зад смехотворното твърдение, че информацията, която искахме, е на над 30 хил. страници и за да ни я даде, трябва да заплатим ксерокопия на стойност над 4 хил. лв. И дори май самият Попов се е срамувал да подпише подобно абсурдно нещо, защото беше оставил това да свърши заместникът му Петър Петров. А нашето желание беше единствено да получим един списък с имена на фирми, договорени и заплатени суми! За да запознаем читателите си с него и те сами да си правят изводите как се ръководи Община Пазарджик.
Защо Попов избяга от месечните си пресконференции, които преди това бяха двуседмични и седмични и съвсем не са измислени и наложени от него? Донякъде го разбирам, защото без тях „Виделина” нямаше как да осветли пред цяла България позитивното му отношение към замисляната покупка на ЧЕЗ от Гинка и съпруга й, изразено с думите: "ще финализираМЕ (сделката)", граничещото с маниакалност желание да докара в зоопарка на острова лъвчетата Терез и Максуд без значение дали има условия те да бъдат отглеждани тук... И, разбира се, за Жабешкия мост! Не с пейката на острова трябваше да кандидатства Община Пазарджик за Книгата на Гинес, а именно с Жабешкия мост! И по-точно с уникалните срокове за проектиране и изграждане – съответно 2(два) и 40(четиридесет) дни. Изписвам цифрите и с думи, за да не си помисли някой от незапознатите ни с фактологията досега читатели, че се бъзикам с него. Слава Богу, мостът най-после май е готов, сега ката че ли започна да се строи и сградата, към която той трябва да води (до "Виделина" такава информация от Общината не е достигнала). Е, не 40 дни, а около година продължи изграждането на моста, но на кого му пука?!? Парите са усвоени успешно! И от когото трябва!
Посочените по-горе примери съвсем не са единствени за Община Пазарджик, но достатъчно ясно я обрисуват като Община на абсурдите, нещо, което, за съжаление, продължава да се развива и задълбочава под безразличните погледи на огромното мнозинство от нейните жители!
Накрая две думи за придворните медии, които описах по-горе. Всяка една от тях е в правото си да провежда собствена политика, за да оцелява и да се развива, за това спор няма. Не мисля, че е редно обаче тази политика да преминава през дезинформирация на читателите им по една или друга тема или през подаване на едностранна и непълна информация за случващото се. Така че, няма на кого да се сърдим, че сме на 111 място по свобода на словото. Основната причина нещата да са такива е в самите родни медии – няма как да те уважават, когато ти самият не се уважаваш и си готов за пари да загърбиш основните принципи на професията си!!!
А иначе „Виделина” продължава политиката, която неизменно следва откакто аз съм сред хората, които я определят. И за това няма да ни попречат нито отказите на някои да ни дават информация, нито засиления натиск чрез фейсбук – блокиране и отстраняване от групи или просто недопускане на материалите ни в тях през последните почти три години. И дори с атаки на сървъра ни с цел да не се отваря сайта - последното беше приложено в продължение на над 2 часа след публикацията за сезирането на КПКОНПИ за възможен конфликт на интереси при съветниците на Попов, Иванов и Камберова. Защото, колкото и тривиално да звучи, истината НЯМА алтернатива! И колкото по-бързо това бъде разбрано от управляващите на всички нива, толкова по-добре за всички! А това, че на самите управлявани май не им пука много – много за същата тази истина е друга тема. Не по-малко болезнена и не по-малко актуална от тази, за която говорих по-горе!
Валентин НЕНКОВ
Прочетена 847903 пъти


тел.034/445175 /11-19ч./ gsm:0887788453

Как на две инстанции осъдиха „Виделина” за читателско писмо!!! Реакциите на български и чужди медии и организации

Напред
Назад
Сондажи за вода със затръбени
- повърхностни води/реки, езера, води в тръбопроводи и др./;
диаметри от 110 до 800 мм;
- извори;
Геоложки проучвания за всички видове строителство;
- източници на минерални води;
Изработване и внасяне в МОСВ на
Изготвяне и внасяне в МОСВ на документи за
документи за разрешително за водоползване,
разрещително за изграждане на сондажи
включващи хидрогеоложки и хидроложки
кладенци и хидрогеоложки проучвания.
доклади, и документи за добив:
Изготвяне и внасяне на документи в МОСВ за
- от съществуващи сондажни кладенци;
разрешително за заустване на отпадни води.
Webmaster: WebSitesBg